Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

48 крипто актива считани от SEC за ценни книжа

48 крипто актива...
48 крипто актива считани от SEC за ценни книжа

48 крипто актива, считани от SEC на САЩ за ценни книжа, пораждат въпроси

Със значителен 24-часов обем на търговия от 3,3 милиарда долара, както се съобщава от CoinGecko, група от 48 токена, потенциално категоризирани като ценни книжа от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), притежава значителна комбинирана пазарна капитализация от 91 милиарда долара. Списъкът включва добре познати монети като Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (Matic) и Cosmos (ATOM), за да назовем само няколко. Основни играчи като Bitcoin, Ethereum и XRP отсъстват от списъка.

XRP, разбира се, е единствената криптовалута с регулаторна яснота, подкрепена от решение на съдия. Въпреки това, предишни изявления на SEC разкриха, че според тях всичко различно от Биткойн е ценна книга. Както каза председателят на SEC Гари Генслер: „Крипто финансовите активи имат ключовите атрибути на ценна книга“ и „инвестиционната общественост се надява на възвръщаемост“.

Неотдавнашното дело, заведено от SEC срещу Coinbase, твърди, че 13 крипто актива са ценни книжа. И все пак е важно да се признае, че класификацията на SEC не се равнява непременно на истината от последна инстанция. В крайна сметка SEC е федерална агенция, която има за задача да регулира ценните книжа, а не да ги дефинира. Крипто адвокатът Джон Е. Дийтън подчерта, че дори SEC е признала, че само съдилищата имат правомощието да валидират твърденията на SEC.

Въпреки очевидната яснота след решението за XRP, разграничението между ценни книжа и неценни книжа остава двусмислено. Докато други страни като Сингапур, Обединеното кралство и наскоро ЕС с MiCA осигуряват яснота за крипто индустрията, САЩ все още вярват, че „правилата на пътя са ясни“, както се изрази Генслер.

EToro премахва крипто активи, считани за ценни книжа от SEC

Въпреки това наблюдатели от индустрията твърдят, че тези правила остават далеч от яснота. Главният правен директор на Ripple, Стюарт Алдероти, подчерта ограничената роля на SEC, като каза, че „не всички пътища водят до SEC“. Alderoty каза, че подходът на SEC за регулиране на крипто е политическа игра на власт.

От друга страна, Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, заяви пред подкомисията на Камарата на представителите на САЩ по стоковите борси, енергетиката и кредита, че регулирането, основано на категории, е грешен подход за справяне с децентрализирани системи.

„Базираната на принципи регулация, която е по-гъвкава, може да се адаптира и да се развива успоредно със зараждащата се технология, без да задушава индустрия, която едва е започнала и да принуждава компании в чужбина“, каза Хоскинсън.

Според него много, ако не и повечето, криптовалути не попадат в категорията на ценни книжа или стоки, а са по-скоро нов клас активи, който има свои собствени отличителни характеристики. Ето защо той вярва, че първо трябва да отговорим какво трябва да постигне регулацията – независимо дали защитава инвеститорите, осигурява стабилност на пазара или се занимава с въпроси като спазването на санкциите.

Публикацията на Димитър Тодоров: "48 крипто актива считани от SEC за ценни книжа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!