Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

70 милиарда долара от Binance са прехвърлени през банките Signature и Silvergate

70 милиарда долара от...
70 милиарда долара от Binance са прехвърлени през банките Signature...

Паричните потоци на Binance показват, че 70 милиарда долара са прехвърлени през  сметките си в банките Signature и Silvergate

Тъй като делото Binance-SEC привлича все повече внимание, повече подробности излязоха на повърхността. Според последния доклад на Bloomberg, крипто борсата Binance и нейните дъщерни фирми са прехвърлили 70 милиарда долара през нейните сметки във вече фалиралите Silvergate Bank и Signature Bank.

И двете банки обявиха фалит по-рано тази година на фона на банкова криза, която разтърси Уолстрийт. Според новото подаване в сряда, 7 юни, е имало „големи суми пари“, изтичащи във и от сметката на Binance в тези банки, в рамките на дни.

Silvergate Bank е улеснила общо 50 милиарда долара между свързани с Binance страни. От друга страна, Signature Bank е обработила над 19 милиарда долара според подаването в сряда.

В документацията се посочва също, че някои средства са преместени към чуждестранни субекти, като се позовава на преглед на финансови записи като банкови извлечения, анулирани чекове, депозити и други банкови преводи.

Имайте предвид, че общите потоци от 70 милиарда долара се случиха от 2019 г. до тази година преди фалита.

Банките остават затворени, изпълнителният директор на Silvergate напуска с предимства

Делото на SEC срещу Binance твърди, че е управлявало неправилно клиентски средства, но не разкрива откъде са дошли парите и как са били използвани. Подаването в сряда беше направено в подкрепа на предложението за замразяване на активи на Binance.US, но не доведе до нови обвинения.

Говорител на Binance каза, че трансферите, споменати в документа, не са свързани с клиентски средства и са част от редовни бизнес операции.

Партньорството на Binance със Silvergate Bank

Според доклада Binance.US и неговите филиали са участвали в мрежата SEN на Silvergate и платформата Signet на Signature. Това позволи на обмена да прехвърля средства безпроблемно и мигновено 24×7.

В изявлението се отбелязва:

„Понякога сумите, които се кредитират и дебитират за един месец, възлизат на движение на повече от милиард долара. Например през юли 2021 г. един акаунт в Signature Bank Binance Holdings показва начален баланс от $468 милиона, депозити от $1 милиард, тегления от $1,3 милиарда и краен баланс от $179 милиона.”

Документът допълнително подчертава как шефът на Binance Changpeng Zhao е единственият бенефициент на няколко чуждестранни компании, които имат сметки в Signature Bank. Това включва компании, установени в ОАЕ, Канада, Сейшелски острови, Литва, Сингапур и Казахстан. Документът добавя, че част от парите в крайна сметка са се озовали в личната сметка на Zhao.

Публикацията на Николай Кръстев: "70 милиарда долара от Binance са прехвърлени през банките Signature и Silvergate" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!