Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Aave (AAVE) и Биткойн (BTC) се борят, тъй като крипто пазарът е изправен пред подновен натиск за предлагане

Aave (AAVE) и Биткойн...
Aave (AAVE) и Биткойн (BTC) се борят, тъй като крипто пазарът е...

Пазарът на криптовалута е изправен пред подновен натиск за предлагане: Тенденции на Aave (AAVE) и Биткойн (BTC)

Пазарът на криптовалута беше под забележителен натиск на предлагането тази седмица, като Биткойн (BTC) претърпя рязък спад под критичната граница от $70 000. Този спад имаше каскаден ефект върху различни токени от най-високо ниво, включително Aave (AAVE), който загуби нивото на психологическа подкрепа от $100. Тъй като AAVE е изправен пред нарастващи предизвикателства, цялостната пазарна динамика показва период на продължителна консолидация, което поражда опасения относно стабилността на високорисковите заеми в рамките на протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi).

Биткойн (BTC) и Aave (AAVE) анализ на пазара

1. Скорошна низходяща тенденция на Биткойн

Спадането на Биткойн под $70 000 представлява значително пазарно събитие, тъй като преди това беше установено това ниво като силна зона на подкрепа. Спадът в цената на BTC отразява по-широк пазарен натиск и повлия на алткойните, включително AAVE. Колебанията в цената на Биткойн, характеризиращи се с ниска волатилност през последните две седмици, допринесоха за странично движение на много алткойни, оставяйки инвеститорите в състояние на несигурност.

2. Спад на цената на Ave

Aave (AAVE) претърпя значителни загуби на фона на тази пазарна консолидация. През изминалата седмица цената на AAVE падна с 18,5% , падайки от $114,7 на $91,5 , което доведе до намаляване на пазарната му стойност до $1,39 милиарда . Този спад бележи критичен пробив на психологическото ниво от $100, засилвайки мечите настроения сред инвеститорите.

Високорискови заеми и рискове от ликвидация в DeFi

Значително безпокойство в екосистемата DeFi е нарастващият обем на високорискови заеми, особено в рамките на протокола Aave. Увеличеният обем на тези заеми крие значителни ликвидационни рискове, особено ако тенденцията на пазара продължи надолу.

1. Обем на високорисковите кредити

Според данни от IntoTheBlock, общият обем на високорисковите заеми на платформата Aave е достигнал тревожните 1 милиард долара . Тези заеми, обезпечени срещу променливо обезпечение, сега са несигурно близо до прага на ликвидация. Понастоящем тези активи са в рамките само на 5% от задействането на събития на ликвидация, което може да има широко разпространени последици за пазара.

2. Последици от ликвидацията

Ако мечият тренд се запази, потенциалът за масова ликвидация се очертава голям. Събитие на ликвидация не само би изострило спада в цената на AAVE, но също така би могло да предизвика панически продажби, което ще доведе до спад на токена до $80 или дори $61 . Такъв сценарий би имал дълбоко въздействие върху доверието на инвеститорите и стабилността на пазара.

Технически анализ на AAVE (AAVE)

Shiba Inu е изправен пред натиск, тъй като дългосрочните инвеститори излизат

Задълбочен анализ на техническите индикатори на AAVE разкрива модели, които подчертават текущите мечи настроения. Формирането на по-ниски върхове на дневната графика, съчетано с низходяща тренд линия, предполага значителни нива на съпротива, които засилват склонността към продажба по време на отскоци.

1. Анализ на дневната графика

Дневната графика показва ясна долна-висока формация, свързана с низходяща тренд линия, показваща мечи модел. Тази формация създава значителна съпротива, засилвайки настроенията за продажба при отскоци сред инвеститорите. Низходящата тренд линия служи като критична бариера, предотвратяваща всяко съществено възстановяване на цената на AAVE.

2. Седмична диаграма и модел на симетричен триъгълник

Анализът на седмичната графика показва движението на цените на AAVE в рамките на две сближаващи се трендови линии, образувайки симетричен триъгълен модел. Този модел показва продължителен период на странично движение, което предполага, че AAVE е във фаза на консолидация. Симетричният триъгълник често представлява модел на продължение, което предполага, че следващият значим ход може да бъде повлиян от преобладаващата тенденция преди формирането на модела.

3. Индикатори за инерция

Индикатори за инерция като индекса на относителната сила (RSI) и дивергенцията на подвижната средна конвергенция (MACD) допълнително подчертават низходящата тенденция. RSI в момента е позициониран под неутралната марка, отразявайки продължаващия натиск за продажба. MACD също показа низходящ кросоувър, сигнализирайки, че инерцията е на страната на продавачите.

По-широки пазарни последици

Предизвикателствата, пред които е изправен AAVE, изострени от спада на Биткойн, подчертават по-широки опасения в рамките на пазара на криптовалута. Взаимодействието между пазарната консолидация, високорисковите заеми и техническите модели предлага критична представа за потенциалната посока на AAVE и други токени.

1. Пазарни настроения и поведение на инвеститорите

 • Краткосрочна волатилност : Настоящите пазарни условия подчертават важността на разбирането на краткосрочната волатилност и нейното въздействие върху инвестиционните стратегии. Инвеститорите трябва да са подготвени за бързи колебания и съответно да коригират своите позиции.
 • Дългосрочни съображения : За дългосрочните инвеститори нарастващият обем на високорисковите заеми и потенциалът за ликвидационни събития пораждат значителни опасения. Наблюдението на тези динамики и разбирането на техните последици е от решаващо значение за управлението на риска и капитализирането на потенциални възможности за възстановяване.

2. Предизвикателства в сектора на DeFi

 • Растеж срещу риск : Секторът DeFi преживя безпрецедентен растеж, привличайки значителен капитал и иновации. Този растеж обаче идва с повишени рискове, особено свързани с високорисковите заеми. Справянето с тези рискове чрез подобрено управление на обезпеченията и прозрачна комуникация е от съществено значение за поддържане на стабилността на пазара.
 • Регулаторни съображения : Тъй като секторът DeFi продължава да се разширява, регулаторният контрол вероятно ще се увеличи. Осигуряването на съответствие с нововъзникващите разпоредби и приемането на най-добри практики за управление на риска ще бъде от решаващо значение за дългосрочния успех на DeFi протоколи като Aave.

3. Технически индикатори и пазарни тенденции

 • Наблюдавайте ключови индикатори : Следенето отблизо на технически индикатори като RSI, MACD и трендови линии може да предостави ценна информация за динамиката на пазара. Тези индикатори помагат при идентифицирането на потенциални обръщания на тенденцията и разбирането на основния импулс.
 • Адаптиране към пазарните условия : Адаптирането на инвестиционните стратегии за привеждане в съответствие с текущите пазарни условия, включително периоди на консолидация и нестабилност, е от съществено значение за навигиране в сложния и бързо развиващ се криптовалутен пазар.

Заключение

Пазарът на криптовалути в момента изпитва подновен натиск в предлагането, със значителни последици за токени като Aave (AAVE) и Биткойн (BTC). Неотдавнашният спад на AAVE под нивото от $100, съчетан с нарастващия обем на високорискови заеми, подчертава предизвикателствата, пред които е изправен секторът DeFi. Техническият анализ показва низходяща тенденция с потенциал за по-нататъшни спадове, ако пазарът остане под натиск.

Инвеститорите трябва да останат бдителни, като следят отблизо пазарните настроения, техническите индикатори и по-широките тенденции в пространството на DeFi. Разбирането на взаимодействието между пазарната консолидация, рисковете от ликвидация и техническите модели ще бъде от решаващо значение за вземането на информирани решения и ефективното управление на рисковете. Докато пазарът преминава през този период на несигурност, стратегическият ангажимент и информираността ще бъдат от ключово значение за капитализирането на нововъзникващите възможности и поддържането на устойчивост на фона на нестабилност.

Публикацията на Олег Димитров: "Aave (AAVE) и Биткойн (BTC) се борят, тъй като крипто пазарът е изправен пред подновен натиск за предлагане" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!