Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Американските сенатори относно приемането на Биткойн от Ел Салвадор

Американските сенатори...
Американските сенатори относно приемането на Биткойн от Ел Салвадор

Американските сенатори изразяват загриженост относно приемането на Биткойн от Ел Салвадор – какво се случва?

Приемането на Биткойн като законно платежно средство от Ел Салвадор предизвика безпокойство сред американските законодатели, които призовават за доклад за риска относно потенциалното въздействие върху двустранните икономически отношения и сътрудничеството между правоприлагащите органи.

Миналия месец американските сенатори Джим Риш и Боб Менендес внесоха отново двупартиен законопроект, изискващ доклад на Държавния департамент относно приемането на Биткойн в Ел Салвадор. Законопроектът, наречен Закон за отчетност за криптовалута в Ел Салвадор (ACES), първоначално беше представен през февруари миналата година.

Американските законодатели искат анализ на приемането на Биткойн от Ел Салвадор и рисковете за киберсигурността, икономическата стабилност и демократичното управление в страната. В публикация в блога на комисията по външни отношения Риш изрази загриженост относно последиците от хода на Ел Салвадор да приеме Биткойн като законно платежно средство, твърдейки, че това може да отслаби икономическата и финансова стабилност.

Той добави: „Като се има предвид интересът на САЩ към просперитета и прозрачността в Централна Америка, трябва да търсим по-голяма яснота относно това как приемането на Биткойн като законно платежно средство може да повлияе на финансовата и икономическа стабилност на Салвадор, както и върху капацитета на Салвадор да се бори ефективно с прането на пари и незаконни финанси“.

Ел Салвадор продължава да удвоява своята Биткойн стратегия

Ел Салвадор нашумя през 2021 г., когато стана първата страна, която направи Биткойн законно платежно средство. Оттогава страната продължи да натиска Биткойн, като президентът Найиб Букеле закупи големи количества от криптовалутата. В средата на ноември Букеле дори обяви, че ще започне да купува по един Биткойн на ден от 18 ноември.

Американските сенатори внасят отново законопроект за справяне с приемането на Биткойни в Ел Салвадор

Към момента страната се оценява на около 2 381 BTC на стойност около 65 милиона долара, придобити на средна цена от 43 357 долара. Биткойн експериментът на Букеле беше похвален в света на криптовалутите, но критикуван от институции като Международния валутен фонд и Световния банка.

Съвсем наскоро Ел Салвадор също приветства Saifedean Ammous, виден икономист и автор на „Стандартът за Биткойн“, като икономически съветник на своя Национален Биткойн офис (ONBTC), организация, която управлява всички въпроси, свързани с криптовалута в страната.

Националният Биткойн офис на Ел Салвадор беше създаден от президента Найиб Букеле в края на 2022 г. съвместно с известните Биткойнъри Стейси Хърбърт и Макс Кайзер. Междувременно докладите за приемането на Биткойн в малката централноамериканска държава са смесени, с индикации, че е бил малко използван.

Според правителствени данни, крипто представлява по-малко от 2% от всички парични преводи, направени в Ел Салвадор. Паричните преводи, предимно от базирани в чужбина салвадорци, са основен източник на доходи за страната. Всъщност поради същата причина правителството обеща, че BTC ще предостави повече опции и по-голямо удобство за тези, които изпращат и получават парични преводи.

Страната дори стартира специално приложение за BTC, предназначено до голяма степен да улесни паричните преводи на BTC от чужбина. Но данните от миналата година показват, че само двама от 10 души, които първоначално са изтеглили приложението, все още го използват.

Публикацията на Наталия Иванова: "Американските сенатори относно приемането на Биткойн от Ел Салвадор" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!