Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализ на Биткойн:...
Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализът на Биткойн предвижда следващата цел - 74 000 $, тъй като цената на BTC се опитва да задържи печалби от 7,5%.

Биткойн (BTC) скочи до $66 000 на 16 май, воден от благоприятните макроикономически данни на Съединените щати, които увеличиха рисковите активи. Това бързо увеличение на цените предизвика както оптимизъм, така и скептицизъм сред пазарните анализатори и търговци.

Скокът на цената на BTC води до смесени реакции

Неотдавнашният скок в цената на Биткойн следва априлския доклад за индекса на потребителските цени (CPI), който надхвърли малко очакванията. Това доведе до засилени спекулации, че финансовите условия може да се облекчат, което да е от полза за криптовалутите и други рискови активи.

Настроения на пазара и незабавни реакции

Въпреки ентусиазма някои анализатори остават предпазливи. Пазарните наблюдатели отбелязаха рязко покачване на отворения интерес, което предполага, че този ход може да не е устойчив. Популярният търговец Credible Crypto изрази опасенията си в Twitter, като посочи, че условията след CPI не са идеални за стабилно покачване на цената на Биткойн.

„Регионът 62-63k е ключов – ако искаме да избегнем 59-60k, трябва да се задържим там“, каза той. „Загуба на това ниво и се връщаме направо към 59-60k. Не сме сигурни кой от двата сценария ще получим, така че се подготвяме и за двата.“

Ликвидност и пазарни поръчки

Колегата търговец Daan Crypto Trades подчерта значителна ликвидност на търсене над текущата спот цена, с над $400 милиона в поръчки, поставени между $66 000 и $67 000. „Ако цената започне да ги изяжда, това често завършва с бързо изпълнение на повечето поръчки“, отбеляза той.

Анализ на цената на Биткойн: Очаква се спад до $57 000, преди скок към $100 000

Междувременно данните на CoinGlass показват група от потенциални къси ликвидации около $67 000, добавяйки още един слой сложност към текущата пазарна динамика.

Търговска фирма вижда цената на BTC да се връща към най-високите си стойности за всички времена

Възприемайки по-оптимистичен възглед, трейдърът ветеран Питър Бранд потвърди дългосрочната си възходяща перспектива за Биткойн. „Показвал съм тази диаграма много пъти в миналото в малко по-различни повторения и тя остава моята предпочитана интерпретация“, каза той на своите последователи в X (бивш Twitter).

Михаел ван де Попе, основател и главен изпълнителен директор на MNTrading, повтори това мнение, като прогнозира „период на спокоен възход“ за Биткойн и предполага, че алткойните може да надминат в тази фаза. „Ясно е, че Биткойнът поддържа силно ниско ниво от $60,5K. Осъществи се пробив нагоре, през който спокоен период нагоре изглежда неизбежен“, каза той.

Оптимистичната перспектива на QCP Capital

Търговската компания QCP Capital също изрази оптимизъм в последната си пазарна актуализация за абонатите на Telegram. Те предвиждат Биткойн потенциално да достигне нови върхове за всички времена, водени от комбинация от фактори като суверенно и институционално приемане, намаляваща инфлация и предстоящите избори в САЩ. „Очакваме възходящ импулс тук, който може да ни върне обратно към върховете от 74k“, разкриха те.

Заключение: Пътят на Биткойн напред

Неотдавнашният пробив на Биткойн и скок от 7,5% възродиха пазарния оптимизъм, като цените тестваха решаващото ниво на съпротива от $66 000. Въпреки че някои анализатори остават предпазливи, общото настроение е все по-възходящо, с прогнози за нови рекорди за всички времена на хоризонта. Следващите няколко дни ще бъдат от решаващо значение за определянето дали Биткойн може да поддържа този импулс и да преодолее потенциалния натиск за продажба.

За най-новите актуализации и задълбочен анализ следвайте водещи крипто анализатори и следете движенията на пазара.

Публикацията на Роберт Петров: "Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Биткойн и алткойн...
Биткойн и алткойни, готови за големи движения: възходяща прогноза на Rekt Capital

Биткойн и алткойни, готови за големи ходове: Прозрения от анализатора Rekt Capital Известният анализатор на криптовалута, Rekt Capital,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!