Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на цената на Биткойн: възходящият импулс продължава на фона на малка корекция

Анализ на цената на...
Анализ на цената на Биткойн: възходящият импулс продължава на фона...

Анализ на цените на Биткойн: възходящ импулс въпреки незначителната корекция

В момента Биткойнът се търгува малко над $65 000, преживявайки корекция от 1,25% след скорошен скок. Това възходящо движение беше продиктувано от по-слабите данни за CPI в САЩ, лошите настроения на FOMC и прекъсването на модела на симетричен триъгълник. Въпреки тази лека низходяща корекция, прогнозата за цената на Биткойн остава възходяща , особено със забележителни пазарни развития като съобщението на Андрю Тейт да инвестира $100 милиона в Биткойн и намаляващото предлагане на BTC на борсите.

Предлагането на Биткойни на борсите достига нови дъна на фона на възходящ пазар

Предлагането на Биткойни (BTC) на централизираните борси (CEX) спадна до нови дъна след силната пазарна активност през последните 48 часа. Според фирмата за анализи във веригата Glassnode предлагането на Биткойн на борсите сега е 1 728 782 BTC, което отразява значително намаление с нарастването на възходящите настроения.

През последните 24 часа 23 654 BTC са излезли от борсите, като седмичните изходящи потоци достигат 19 859 BTC. Месечните потоци също бяха намалели, като се движеха само 9 509 BTC. Това намаление предполага увеличаване на бичи натиск, тъй като търговците преместват активите си извън борсите.

Ключови точки:

 • Binance отбеляза 7 155 BTC изходящи потоци , докато Coinbase Pro регистрира 16 075 BTC изходящи потоци.
 • Масовата миграция от борсите показва дългосрочно задържане и възходящи пазарни настроения.
 • Положителните данни за индекса на потребителските цени и новите институционални оповестявания на спот ETF подхраниха скорошната пазарна активност.

Тази седмица няколко традиционни финансови фирми разкриха своята експозиция към спот Биткойн ETF, което допълнително повиши цените.

Андрю Тейт планира $100 милиона инвестиция в Биткойн

Андрю Тейт, британско-американска личност в социалните медии и бивш професионален кикбоксьор, обяви планове да инвестира сериозно в Биткойни, изразявайки недоволството си от традиционните банки и техните практики.

„На път съм напълно да напусна fiat“, заяви Тейт. „Приключих с банките и техните измами.“

Тейт сподели плановете си в социалната медийна платформа X, заявявайки намерението си да се откаже от фиатната валута и да инвестира 100 милиона долара в Биткойн. Той подчерта разочарованието си от банковата система и изрази увереност в решението си, като дори планира да покаже доказателството си за инвестиция по-късно.

Ключови точки:

 • Тейт възнамерява да прехвърли 100 милиона долара от фиат към Биткойн.
 • Той разкритикува банките, като нарече практиките им измами.
 • Въпреки известния скептицизъм от потребителите на X , Тейт е отдаден на своята крипто инвестиция.

Анализ на цените на DOGE: възходящият импулс продължава, потенциал за по-нататъшен растеж

Андрю Тейт, известен с противоречивото си онлайн присъствие и предишна кариера като кикбоксьор, е участвал и преди в новини, свързани с криптовалута. Румънските власти конфискуваха значителни активи от него, включително Биткойни. Във видео от адвокат по наказателни дела Тейт рекламира Биткойн за избягване на данъци и намекна за пускането на собствена криптовалута. Той също така е бил част от движението за акции на мемове, инвестирайки 6 милиона долара в Gamestop, въпреки че нетната му стойност е около 11 милиона долара.

Прогноза за цената на Биткойн

Разглеждайки техническата страна на пазара, прогнозата за цената на Биткойн показва признаци на корекция, след като падна под нивото от $66 600. Той вече завърши корекция на Фибоначи от 38,2% около нивото от $64 750, което в момента действа като основна подкрепа за BTC и също е днешната опорна точка. Докато Биткойн се задържа над това ниво, шансовете за бичи отскок са високи.

При този сценарий непосредствената съпротива вероятно ще бъде около нивото от $66 600. Ако Биткойн пробие над това ниво, следващата съпротива ще бъде около $67 820, като $69 000 ще действат като допълнително препятствие.

Обратно, ако пазарът продължи да показва низходяща корекция, пробив под нивото от $64 750 може да изпрати BTC до нивото от $63 300.

Освен това, 50-дневната експоненциална плъзгаща се средна (EMA) на четиричасовата времева рамка вероятно ще подкрепи BTC около нивото от $63 150, увеличавайки шансовете за бичи отскок от това ниво. Въпреки това, повишеният натиск върху продажбите може да доведе до низходящ кросоувър под 50-дневната EMA, като $61 500 или $61 200 вероятно ще действат като допълнителни нива на подкрепа.

И накрая, индексът на относителната сила (RSI) вече излезе от зоната на свръхкупуване и в момента се държи около 62, което все още е в бича територия.

Текуща тенденция: Трябва да следим нивата от $64 750 и $63 300, тъй като те са от решаващо значение за купувачите. Шансовете за тенденция на покупка над тези нива остават силни.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Анализ на цената на Биткойн: възходящият импулс продължава на фона на малка корекция" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!