Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на цените Avalanche (AVAX): Фаза на консолидация на фона на пазарна корекция, ключови нива за наблюдение

Анализ на цените...
Анализ на цените Avalanche (AVAX): Фаза на консолидация на фона на...

Avalanche (AVAX) е изправен пред консолидация на фона на по-широка пазарна корекция

За пореден път Avalanche (AVAX) се намира в състояние на консолидация, тъй като по-широкият пазар на криптовалути преживява умерена корекция, като Биткойн и етериум се отказват от някои от последните си печалби. На фона на този фон ценовото действие на AVAX остава относително стагниращо, показвайки минимално движение.

Балансирана поръчка с потенциален мечи импулс

В текущата търговска дейност изглежда има балансиран ред между биковете и мечките, като никоя от страните не упражнява пълен контрол. Съществува обаче възможност мечките постепенно да вземат надмощие предвид текущата динамика на търговията.

Фаза на технически анализ и консолидация

Анализирайки диаграмата AVAX/USDt, наблюдаваме движение на криптовалутата в рамките на определен диапазон, очертан от нейната 50-дневна пълзяща средна (MA50) и 200-дневна пълзяща средна (MA200). MA50, който се движи около $36,97, действа като краткосрочно ниво на съпротива, докато MA200 осигурява лека подкрепа при приблизително $36,81. Тези тясно преплетени подвижни средни показват фаза на консолидация, характеризираща се със затегнати условия за търговия.

Неутрална позиция, показана чрез индекс на относителна сила (RSI)

Индексът на относителната сила (RSI) е 49,63, отразявайки неутрална позиция на пазара. Това предполага липса на значителен бичи или мечи импулс в момента.

Ключови нива за гледане

Анализ на цените на Solana (SOL): Консолидация или корекция? Ключови нива за гледане

За да може AVAX да излезе от текущия си спад, той трябва решително да затвори над нивото на съпротива MA50. Неспазването на това може да доведе до повторно тестване на по-ниски нива на поддръжка, потенциално около зоната от $36,50. В случай на засилен мечи натиск, особено на фона на по-широки пазарни корекции, AVAX може допълнително да тества по-ниски нива на подкрепа.

Анализ на социалния обем и настроенията

Цялостната тенденция в социалния обем за AVAX значително е намаляла, което показва съответна борба за поддържане на по-високи ценови нива или разпалване на значителен ентусиазъм за търговия. Това намаляване на социалната ангажираност може да предполага период на охлаждане, при който биковете си дават почивка, преди да се опитат да прокарат цените над краткосрочните нива на съпротива.

Несигурна пазарна перспектива

Настроенията около социалните канали на AVAX отразяват пазар в движение, с потенциален натиск надолу, приписван на негативните възгледи за обема и господството. Като цяло изглежда, че на AVAX липсва ясна траектория за близкото бъдеще и може да са необходими по-силни катализатори, за да предизвикат напълно възходящи настроения.

Заключение: Мониторинг на ключовите катализатори за посоката на пазара

Докато AVAX преминава през фаза на консолидация сред по-широки пазарни корекции, инвеститорите трябва да следят отблизо ключови технически нива и индикатори за пазарни настроения за потенциални промени в посоката. Докато текущата перспектива остава несигурна, решителните движения над нивата на съпротива или забележителни промени в пазарните настроения биха могли да послужат като катализатори за подновен възходящ импулс в бъдеще. Както винаги, се препоръчват разумни практики за управление на риска при навигиране в динамичния пазар на криптовалутата.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Анализ на цените Avalanche (AVAX): Фаза на консолидация на фона на пазарна корекция, ключови нива за наблюдение" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!