Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Анализ на цените на биткойн: целта на биковете е $50 000 на фона на консолидация над $48 000

Анализ на цените на...
Анализ на цените на биткойн: целта на биковете е $50 000 на фона на...

Анализ на цената на биткойн: Биковете се стремят към $50 000, докато BTC се консолидира над $48 000

Неотдавнашният скок на биткойн го издигна над ключовите нива на съпротива, като криптовалутата гледа към по-нататъшни печалби към психологическата бариера от $50 000. Ето изчерпателен анализ на ценовото действие на Биткойн, ключови нива на подкрепа и съпротива и потенциални сценарии за близко бъдеще.

Рали на цените на биткойните

Цената на биткойн скочи над зоната на съпротива от $45 500, разпалвайки значителен възходящ тренд. Биковете демонстрираха своята доминация, като преодоляха препятствията при $46 000 и $47 200, насочвайки криптовалутата в положителна територия.

Инерцията се засили, когато биткойнът проби критичното ниво на съпротива от $48,000, кулминирайки в тест на зоната от $48,800. Постигайки многоседмичен връх близо до $48 775, биткойнът сега консолидира печалбите си, като в момента се търгува над $47 500 и 100-часова проста подвижна средна (SMA).

Технически индикатори и ключови нива

Анализ на цените на биткойн: Целта на Биковете Eye 29458 - 22 юни 2023 г.

На почасовата графика на двойката BTC/USD се очертава ключова възходяща тренд линия с подкрепа от $48 000. Незабавна съпротива се очаква близо до $48,500, като следващата значителна бариера е $48,800. Успешно пробиване на това ниво може да проправи пътя за допълнителен възходящ потенциал, насочен към $49 250 и потенциално $49 800.

Потенциална корекция надолу

Въпреки възходящите настроения, биткойн е изправен пред риска от корекция надолу, ако не успее да надмине съпротивата от $48 800. При такъв сценарий се очаква незабавна подкрепа близо до нивото от $48 000 или гореспоменатата тренд линия. Нарушаването на тези нива може да предизвика коригиращо движение, като основните нива на подкрепа са $47 650 и $46 500.

Анализ на техническите индикатори

Почасовите индикатори сигнализират за потенциална промяна в инерцията, като MACD показва признаци на загуба на темпото във възходящата зона. Междувременно, почасовият индекс на относителна сила (RSI) за BTC/USD се движи близо до нивото 50, отразявайки балансирано пазарно настроение.

Заключение

Скорошното ценово действие на биткойн предполага възходяща перспектива, като криптовалутата се консолидира над нивото от $48 000. Въпреки че непосредственият фокус остава върху преодоляването на съпротивата при $48 800, неуспехът да се направи това може да предизвика коригиращ ход към ключови нива на подкрепа. Търговците трябва да следят отблизо развитието на цените, като $50 000 се очертават като значителна психологическа бариера за възходящата траектория на Биткойн.


Свързани новини

Още новини с автор : Георги Минев

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Кросът на EMA на ...
Кросът на EMA на Dogecoin предизвиква волатилност: Cardano наближава ниво, разкрити са моделите на растеж на Solana

Техническите кръстосани сигнали на Dogecoin сигнализират за предстояща потенциална волатилност Докато ентусиастите на Dogecoin с нетърпение...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове