Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple

Анализиране на...
Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple

Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple

Тъй като Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) очакват решението на съда относно средствата за защита, фокусът се измести към искането на SEC за освобождаване от продължаващата съдебна битка. Известният правен експерт Джеймс "MetaLawMan" Мърфи хвърли светлина върху това, което той нарича "луд" аспект на искането на SEC за освобождаване.

Разбиране на дегоржирането в разпоредбите за ценни книжа

Дегоржирането, в контекста на разпоредбите за ценни книжа, се отнася до предаване на всички незаконно придобити печалби чрез незаконни дейности. В случая SEC срещу Ripple, SEC поиска значително обезщетение от близо 2 милиарда долара срещу Ripple за предполагаемо нарушение на федералните закони за ценни книжа.

Разбивката на търсенето за 2 милиарда долара

Изискването на SEC включва 876,3 милиона долара обезщетение, равна сума в граждански санкции и 198,15 милиона долара лихва по предсрочни решения. Внимателният преглед на това искане от страна на адвокат Мърфи разкрива критично несъответствие.

Прецедент на Върховния съд относно дегоржиране

Адвокат Мърфи подчертава решаващ прецедент, създаден от Върховния съд на САЩ, като подчертава, че отпуснатите средства са предназначени да облагодетелстват жертвите на делото. Въпреки това, в делото Ripple, така наречените жертви са институционални купувачи на XRP.

Противоречието около дегоржирането

Анализиране на текущото представяне на Ripple на фона на несигурността на пазара

Адвокатът Мърфи твърди, че насочването на отпуснатите средства към институционалните купувачи на XRP би ги обогатило допълнително, тъй като те вече са спечелили от сделките си с Ripple. Тази позиция е отразена в отговора на Ripple, свързан с лекарствата, който твърди, че освобождаването от институционални купувачи би представлявало неочаквана печалба.

Реакции и критики

Адвокатът Бил Морган се присъединява към дискурса, критикувайки искането за освобождаване от SEC за потенциално обогатяване на институционалните клиенти на Ripple за сметка на самата Ripple. Той характеризира това искане като една от аномалиите в делото, което не успява да защити нито една от участващите страни.

Текущото съдебно производство

Тъй като страните очакват решението на съда относно средствата за правна защита, те вече са подали необходимите бележки и в момента са ангажирани с подаването на омнибусни предложения относно запечатването на поверителна информация, свързана с кратката документация за правна защита.

Заключение

Анализът, предоставен от правни експерти като Джеймс Мърфи и последвалите дискусии, подчертават сложността и спорния характер на искането на SEC за освобождаване от съдебния процес Ripple. Резултатът от тази съдебна битка ще има не само последици за Ripple и SEC, но и за по-широкия регулаторен пазар, управляващ криптовалутите и ценните книжа.

Източник: Twitter: @MetaLawMan, @Belisarius2020

Публикацията на Роберт Петров: "Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!