Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

ASX и спорът за цифрови активи в Ню Йорк относно внедряването на блокчейн

ASX и спорът за...
ASX и спорът за цифрови активи в Ню Йорк относно внедряването на...

Австралийската борса за ценни книжа (ASX), някога на ръба да се превърне в пионер в световен мащаб в приемането на блокчейн технология, наскоро претърпя драматична промяна в посоката. ASX, в партньорство с фирмата Digital Asset в Ню Йорк, изостави своята базирана на блокчейн система за клиринг.

Изненадващият обрат предизвика смут в индустрията, като всяка страна обвинява другата за краха на новаторското начинание.

Blockchain Dreams Sour: ASX и проваленото партньорство на Digital Asset

В продължение на седем последователни години очакванията бяха широко разпространени, че ASX, в забележително сътрудничество с нюйоркската фирма Digital Asset, ще бъде първата борса за ценни книжа, която интегрира блокчейн технология. На 17 май обаче ASX направи обратен завой.

Те обявиха изоставянето на надстройката, като вместо това избраха да проучат по-традиционни технологии.

В скорошен австралийски доклад Ерик Сараниецки, съоснователят на Digital Asset, представи две основни причини за неуспеха на надграждането на блокчейн по време на парламентарна съвместна комисия по корпорации и финанси на 8 юни.

Същността на въпроса: Saraniecki цитира нежеланието на ASX

Първо, Сараниецки твърди, че ASX не е предоставяла важни тестови данни, като по този начин възпрепятства способността на Digital Asset да тества напълно функционалността на новата система.

„Това накърни способността ни да измислим нещо, което да задоволи техните всеобхватни изисквания“, коментира Сараниецки. Той остана несигурен относно нежеланието на ASX да разкрие тези основни данни, в резултат на което Digital Asset направи „предположения във вакуум“.

Главният правен директор на Coinbase ще свидетелства в Конгреса относно „Проект на дискусия относно структурата на пазара на цифрови активи“

Второ, Saraniecki подчерта очевидното противоречие в намеренията на ASX. Въпреки публичния дискурс на ASX относно замяната на „голям взрив“ на своята почти три десетилетия стара платформа CHESS, борсата за ценни книжа едновременно инструктира Digital Asset да поддържа остарелите елементи на съществуващата система.

Този очевиден двоен стандарт пося семената на раздора между двете компании, което в крайна сметка доведе до провала на внедряването на надстройката.

Дейвид Къран, неизпълнителен директор на ASX, оспори обвиненията на Digital Asset. Той приписа проблема на комуникацията на Digital Asset, която трябва да бъде подобрена по отношение на техните опасения. Къран беше категоричен, че е подчертал пред Digital Asset и други „високопоставени членове“ колко е важно да се изразяват опасенията по проекта чрез установени канали.

Предварително съществуващи системни изисквания: Истинското предизвикателство

Междувременно Хелън Лофтхаус, управляващ директор и главен изпълнителен директор на ASX, твърди, че не „гъвкавите изисквания“ на проекта създават трудности, а по-скоро съществуващите системни изисквания и как те са свързани с австралийските селища.

Решението да се постави на пауза надстройката, беше предизвикано от осъзнаването, че оригиналният дизайн на решението не може да изпълни настоящите пазарни изисквания и да осигури необходимата гъвкавост.

Въпреки че продължава да се твърди, че ASX напълно е изключила блокчейн технологията, CIO на ASX Тим Уайтли потвърди пред ITNews, австралийско технологично издание, че „няма окончателно решение“.

Публикацията на Олег Димитров: "ASX и спорът за цифрови активи в Ню Йорк относно внедряването на блокчейн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!