Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

AWS с $100 милиона инвестиция в AI

AWS с $100 милиона...
AWS с $100 милиона инвестиция в AI

AWS се присъединява със закъснение в надпреварата с изкуствен интелект със $100 милиона инвестиции в нарастваща технология

Amazon Web Services (AWS) ще инвестира 100 милиона долара в програма, целяща да се конкурира с Google и Microsoft в предлагането на достъп до генеративен изкуствен интелект (AI).

Програмата Generative AI Innovation Center ще пилотира и мащабира приложенията на корпоративни клиенти в генериращия AI.

Amazon се присъединява към големите инвеститори, които банкират върху AI

Участниците в програмата за изкуствен интелект на Amazon ще се възползват от безплатни семинари и ще получат достъп до инструментите за генериране на код и текст на Amazon Web Services CodeWhisperer и Bedrock.

Компанията ще даде приоритет на клиентите в областта на финансите, здравеопазването и науките за живота и други, които преди това са проявили интерес към включването на AI.

AWS изпробва 10-седмична програма за стартиране на AI с новата си платформа Bedrock през април. Amazon обучи Bedrock, използвайки както свои собствени, така и модели на големи езици на трети страни.

Проектът се провали, тъй като повечето клиенти съобщиха, че не могат да получат достъп до инструмента, като някои клиенти твърдят, че компанията просто е преопаковала съществуващите инструменти.

Предвестник за AI програмата на Amazon обаче е включването на високопоставени фирми Stability AI и AI21.

Други забележителни фирми, инвестиращи наскоро в генеративен AI, включват Salesforce Ventures, фонд за рисков капитал на Workday и Dropbox. Над 3000 стартиращи AI компании са получили 52 милиарда долара финансиране само през 2022 г.

AWS инвестира твърде късно?

Карл Ерик Ринш превръща $4 милиона инвестиция в Dogecoin в $27 милиона

Уеб подразделението на Amazon беше най-големият доставчик на облак в световен мащаб през Q1 на 2023 г., следван от Microsoft Azure и Google Cloud Platform. Въпреки това AI може да се превърне в X-фактор, който движи бъдещите продажби.

Google ще отвори достъп за разработчици до интерфейса за програмиране на приложения за своя обновен асистент Bard по-късно тази година. Bard може да създава компютърен код и може да бъде интегриран в медицински приложения.

Компанията-майка на Google, Alphabet, наскоро комбинира своите звена DeepMind и Brain Research, за да „ускори значително… напредъка в ИИ“.

От своя страна Microsoft вече поддържа ChatGPT, може би най-популярният асистент за разговори. Наскоро той включи възможностите на своята търсачка Bing с асистента.

OpenAI наскоро пусна своя голям езиков модел GPT-4, без да казва върху колко данни е обучил инструмента. Разразяват се дебати за това дали компаниите могат да обучават модели като GPT-4 върху данни, защитени с авторски права.

Шефът на OpenAI Сам Олтман наскоро лобира в Конгреса да създаде правила за AI, преди той да стане опасен.

Докато играчи в индустрията като Алтман искат регулаторите да ограничат заплахата от ИИ за човечеството, правозащитни групи и политици предупреждават, че ИИ е опасен в сегашната си форма.

Способността му убедително да цитира фалшива информация като вярна е предизвикателство за компаниите, които разчитат на проверени новини, за да извършват бизнес. Фалшивите макро новини, например, могат да заблудят алгоритмите на количествените фирми в сделки, които нямат смисъл.

По-рано тази година фалшива снимка на експлозия в Пентагона накара S&P 500 да падне с 0,3% за 30 минути. По-късно полицията потвърди, че изображението е измама.

Публикацията на Милчо Атанасов: "AWS с $100 милиона инвестиция в AI" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!