Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Байдън - прозрачност при прекомерното потребление на енергия

Администрацията на Байдън се застъпва за прозрачност при отчитането на прекомерното потребление на енергия

Съобщава се, че администрацията на Байдън обмисля изпълнителна заповед, която ще изисква от големите компании за облачни изчисления като Microsoft, Google и Amazon да докладват на правителството на САЩ за прекомерно потребление на енергия. Този ход има за цел да подобри надзора на националната сигурност върху развитието на изкуствения интелект (AI). Предложената заповед, която все още е в етап на планиране, би наложила на гигантите в облачните изчисления да разкриват случаи, когато изчислителните ресурси на клиента надхвърлят определен праг. Тази инициатива е подобна на политиките на „опознай своя клиент“ в банкирането, като гарантира, че компаниите отчитат транзакции, надвишаващи определен лимит, за да се борят с незаконните финансови дейности. В този случай обаче фокусът е върху разпределението на изчислителните ресурси, а не върху финансовите транзакции.

Основната цел е да се даде възможност на правителството на САЩ проактивно да идентифицира потенциални заплахи за сигурността, свързани с ИИ, особено от чуждестранни субекти. Например, ако компания извън САЩ използва значителна изчислителна мощност от доставчик като Amazon Web Services за разработване на мощен AI модел, това изискване ще действа като система за ранно предупреждение за американските власти.

Ethereum оглави новото класиране на Crypto ESG, Биткойнът е критикуван за тежко потребление на енергия

Тази промяна в политиката сигнализира за значителна стъпка към третиране на изчислителната мощ, която е от решаващо значение за системите с ИИ, като национален ресурс. Правилата имат за цел да упълномощят правителството на САЩ да открива кога определени субекти, включително чуждестранни компании, използват изчислителна мощност за AI проекти, които могат да представляват риск за сигурността.

Въпреки това, въпреки намеренията на политиката, бяха изразени опасения относно нейното прилагане и непредвидените последици. Политиката, макар и предназначена за регулиране на изкуствения интелект, може да повлияе на приложения, които не са свързани с изкуствен интелект, като разработка на видеоигри и копаене на Биткойни, като и двете изискват значителни изчислителни ресурси. Подходът на политиката може да се затрудни да разграничи тези приложения и неволно да възпрепятства иновациите в несвързани сектори.

Освен това областта на AI се развива бързо и изчислителната мощност, необходима за различни задачи, може да се промени. Големите езикови модели, които в момента изискват значителни ресурси, може да станат по-ефективни в бъдеще, което потенциално ще направи дефинирания праг остарял. Освен това някои инструменти за изкуствен интелект, като алгоритми за лицево разпознаване, работят с минимална изчислителна мощност, което повдига въпроси относно способността на политиката да се насочва точно към потенциални заплахи от изкуствен интелект.

Публикацията: "Байдън - прозрачност при прекомерното потребление на енергия" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!