Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Байдън се надява на сделката за тавана на дълга

Байдън се надява на...
Байдън се надява на сделката за тавана на дълга

Байдън се надява на сделката за тавана на дълга, представителят Макхенри казва, че „големите проблеми“ остават

Президентът демократ Джо Байдън и преговарящите републиканци се надпреварват с времето, за да постигнат сделка и да увеличат тавана на дълга на правителството на САЩ от 31,4 трилиона долара. Въпреки това, последното предупреждение на Министерството на финансите за предстоящ фалит до 5 юни добави спешност към текущите преговори за намиране на бързо решение.

Седмици на разисквания и спорове

Двете страни водят дискусии с високи залози за постигане на сделка в продължение на няколко седмици, като републиканците настояват за значителни съкращения на разходите заедно с увеличаване на лимита за заеми. Ако не успеят да осигурят споразумение, това може да потопи Съединените щати в катастрофална ситуация на неизпълнение на задълженията, за която големи институции и експерти твърдят, че е потенциален стимул за широко разпространена кървава баня на финансовите пазари.

Президентът Байдън остава предпазлив оптимист, изразявайки увереност в напредъка, постигнат досега. Републиканският представител Патрик Макхенри повтаря подобно мнение, но признава наличието на продължаващи предизвикателства и нерешени „трънливи въпроси“, като данъците и линиите на споразумения.

На въпрос за възможността сделката да бъде сключена, 47-годишният  републиканец беше цитиран да казва:

Може да минат часове или дни, не знам кога, преди да бъде сключена сделка.

Банкиране при 2-годишно увеличение на лимита на дълга

Сделката за тавана на дълга – добра за крипто?

Последните доклади показват, че преговарящите проучват потенциално двегодишно увеличение на лимита на дълга. Но значителна спорна точка се върти около това дали да се прилагат по-строги изисквания за работа за избрани програми, създавайки пречка за постигане на общ консенсус.

Участниците на пазара все още са предпазливи към това ново развитие, тъй като всяко споразумение трябва да получи одобрение както от контролираната от републиканците Камара, така и от ръководения от Демократическата партия Сенат, преди президентът Байдън да може да го подпише като закон.

Този многоетапен процес, включващ законодатели от различни партии, може да удължи времевата линия с повече от седмица, като допълнително засили несигурността, която назрява на пазара.

Йелън преразглежда крайния срок за недостиг на средства

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън преразгледа очаквания краен срок, като сега заявява, че правителството ще се сблъска с недостиг на средства, за да изпълни финансовите си задължения до 5 юни. Въпреки че новата прогноза позволява леко удължен срок в сравнение с първоначалната прогноза от 1 юни, крайният срок остава предизвикателство, тъй като преговорите продължават без окончателна сделка.

Говорейки за новото развитие, председателят на Камарата на представителите Маккарти — който води преговорите с администрацията на Байдън — заяви, че те остават положителни относно спазването на новия краен срок 5 юни, въпреки че има няколко неща, които трябва да бъдат сортирани, преди да може да бъде постигнато споразумение за тавана на дълга достигнат.


Свързани новини

Още новини с автор : Светлана Петкова

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове