Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bank of Japan: Засега няма големи проблеми с Биткойните

Bank of Japan: Засега...
Bank of Japan: Засега няма големи проблеми с Биткойните

Това не е най-интересното заглавие в света, но досега нещата с Биткойн изглежда вървят сравнително добре в Япония, според генерален директор на Bank of Japan (BOJ). С нарастващите призиви от световните лидери да се обединят и да създадат глобален регулаторен режим за криптовалутите, Япония възприе поразително различен подход.

Банката на Япония се справя сама

Генерален директор на Банката на Япония по плащанията и сетълментите, Хироми Ямаока, обясни: „Несъмнено има нарастващ интерес сред глобалните политици как да се справят с криптовалутите. Подходът на Япония би бил да помислим как да ограничим излишъците, без да обезсърчаваме иновациите“, каза г-н Ямаока пред Ройтерс.

Наистина, близо седемхилядната островна нация е окончателна точка на успех за криптовалутите и особено Биткойн, които са признати за законни в страната. Третата по големина световна икономика е чудесен експеримент в морето от държави, които все още се борят какво да правят с децентрализираните валути.

По ирония на съдбата покачването на цената на Биткойн само ускори безпокойството сред регулаторите. Почти всяка седмица, ако не и ежедневно, има призиви от един или друг ъгъл на земното кълбо за строго ограничаване, ако не и пълна забрана на цифровите активи. За Япония девизът изглежда е предпазливост, но допускането на тези нови форми на пари първо да процъфтяват. И Япония прави това във все по-голяма част от други страни от първия свят, търсещи глобално регулиране.

Дотук добре

Startale Labs Japan планира да допринесе с информация за CBDC форума на Bank of Japan

Генералният директор продължи: „Не е сигурно дали глобалното сътрудничество би означавало глобално регулиране. Това може да означава споделяне на общ възглед относно рисковете, свързани с търговията с криптовалута, и стремеж към изпращане на общо послание. Глобалната хармонизация може да не означава непременно глобално регулиране“, отбеляза той.

Япония вече е крипто лидер, но с факта, че Китай сложи край на вътрешното им парти, страната на изгряващото слънце може да види още по-голям тласък през идните месеци и години. Страната се бори с призраците на рецесия, която не толкова отдавна отне повече от десетилетие, за да си проправи път през икономиката им. Анализаторите имат усещането, че иновативните технологии не са нещо, което Япония може да си позволи да забрани, още по-малко да се оплита в прекомерни глобални регулации. Съществува и фактът, че Япония има сравнително дълъг опит с подобни на Биткойн и премина през най-големия си скандал, Mt.Gox, без да реагира прекалено. Може би е по-добре те да продължат да бъдат извънредните, канарчето в шахтата на крипто мините.

Нещо повече, „Засега не мисля, че има големи проблеми“, подчерта г-н Ямаока. „Но трябва да погледнем внимателно. Ако експозициите се окажат огромни, може да се наложи да проследим и да работим за поддържане на финансовата стабилност заедно с Агенцията за финансови услуги.“

Засега той предположи, че криптовалутите представляват малка заплаха, тъй като Биткойн не се използва в много транзакции в сравнение с цялостната икономика. Това, че засега не са разрушителна сила за плащане или сетълмент, позволи на японските регулатори да изчакат и да видят.

Публикацията на Роберт Петров: "Bank of Japan: Засега няма големи проблеми с Биткойните" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!