Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Binance създаде нови токени за залагане на ETH

Binance създаде ли нови токени за залагане на ETH, без да премахва старите?

В последните разработки общността на криптовалутите поставя под въпрос процеса на сечене и изгаряне на активи за залагане на токени в мрежата Ethereum, по-специално по отношение на токените WBETH и BETH на Binance. Данните във веригата показват, че Binance наскоро е изсекла 318 180 WBETH токена, оценени на над $500 милиона USD, през един уикенд. След това тези токени бяха прехвърлени на адрес с етикет „Binance 6“, който е студен портфейл, използван от борсата.

WBETH или Wrapped Beacon ETH е надстроена версия на BETH и се използва като опакован токен, когато потребителите участват в залагане на Ethereum чрез Binance. Binance представи WBETH през април 2023 г. и обяви мерки за подобряване на новите токени, докато постепенно изгаря старите, включително BETH токени в портфейла на Binance.

Спорът възникна, защото Binance не изгори веднага еквивалентен брой BETH токени след изсичане на нови WBETH токени, практика, която се очакваше да следват. Въпросът беше изваден на светло от Конър Гроган, директор „Продукт и бизнес“ в Coinbase.

Pepe 2.0 преследва нови висоти, може ли да създаде нов ATH?

Binance поясни, че тези транзакции са част от предварително обявена инициатива за постепенно преобразуване на BETH в WBETH. Това не е първият път, когато Binance се изправя пред контрол върху своите практики за сечене и изгаряне. В края на 2022 г. борсата изгори само 98,5% от 100-те милиона BETH токени, които бяха издадени. Някои членове на общността подчертаха, че Binance е изсекла 100 милиона BETH токена, еквивалентни на 85% от предлагането на Ethereum, през 2020 г., когато беше пусната Binance Smart Chain (BSC). Това несъответствие беше забелязано и адресирано през 2022 г., когато те изгориха 98,5% от тази доставка.

Този неотдавнашен инцидент на сечене без изгаряне от Binance предизвика безпокойство в крипто общността, тъй като доведе до приток от 500 милиона щатски долара, временно повишавайки общата заключена стойност (TVL) до 1,2 милиарда щатски долара.

В момента Binance държи 1,2 милиона ETH в залагане, което го прави един от най-големите участници в мрежата за залагане на Ethereum, изоставайки само от Lido Finance и Coinbase, според 21Shares. В момента WBETH, представляващ ETH, се оценява на приблизително $765 000 USD, според данни от DeFiLlama.

Публикацията на Тодор Цонев: "Binance създаде нови токени за залагане на ETH" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!