Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bitcoin Cash (BCH) нарасна с 55% след стартирането на EDX Markets

Bitcoin Cash (BCH)...
Bitcoin Cash (BCH) нарасна с 55% след стартирането на EDX Markets

Bitcoin Cash (BCH) нарасна с 55% след ETF приложението на BlackRock, стартирайки на EDX Markets

Bitcoin Cash (BCH) претърпя забележителен подем, като стойността му скочи с 55% през последната седмица. Този скок може да се отдаде на два ключови фактора: скорошното заявление на BlackRock за Биткойн спот ETF към Комисията по ценни книжа и борси на САЩ и стартирането на EDX Markets.

Ходът на BlackRock да потърси одобрение от SEC за Биткойн спот ETF предизвика вълна от подобни приложения, генерирайки възходящо настроение на пазара на криптовалута. Това настроение има особено положително въздействие върху Биткойн и свързаните с него проекти, включително Биткойн кеш.

График на скорошния скок на цените на BCH, подкрепен от институционален интерес

Независимо от това, въвеждането на EDX Markets, платформа, обслужваща институционални инвеститори, изглежда е основният катализатор зад неотдавнашния скок на цените на Bitcoin Cash. EDX Markets, подкрепян от индустриалните гиганти Fidelity, Schwab и Citadel Securities, има значителна тежест, въпреки че не е регистриран в SEC.

Джамил Назарали, главен изпълнителен директор на EDX Markets, изрази увереност в съответствието на четирите изброени крипто токена (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash и Litecoin) с SEC. Селективният списък с криптовалути на платформата, който включва Bitcoin, Ether, Litecoin и Bitcoin Cash, се тълкува като вот на доверие, по-специално в Bitcoin Cash.

Листването на BCH на борсата EDX Markets е индикация за регулаторното разрешение на токена. Това тълкуване придобива значение, тъй като SEC разглежда внимателно други блокчейн проекти.

Bitcoin Cash скочи със 108% през последната седмица след отварянето на EDX Markets

Възходящ тренд на Bitcoin Cash, подхранван от скока на обема на Upbit

Основен фактор, който би могъл да повлияе на скорошния възходящ тренд на Bitcoin Cash (BCH), е късото свиване и неочакван скок в обема на търговия на южнокорейската борса Upbit. Кратко свиване се получава, когато цената на даден актив се повиши, водещи търговци, които са заложили срещу цената на актива, за да покрият своите позиции на загуба или са изправени пред принудителна ликвидация.

BCH ликвидации през последните 30 дни

Колебливостта в цената на BCH доведе до приблизително $19 милиона ликвидации през последните 24 часа, като късите поръчки представляват 77% от общата сума. Тези нива на ликвидация представляват най-високите регистрирани през юни 2023 г., според данни от Coinglass.

Цената на BCH остана силно потисната през цялата година, варирайки между $100 и $150. Стойността му обаче претърпя значителен вертикален ръст, след като беше листван на EDX Markets. В момента BCH се търгува на $308,72, достигайки нива, наблюдавани последно преди 14 месеца през май 2022 г.

Цената на BCH претърпя лека корекция от седмичния си връх

Според изследователския център за крипто The Tie обемите на търговия с BCH на Binance са достигнали нива, невиждани от две години. Това показва възраждане на търговския интерес на BCH след листването на EDX Markets. Този подновен интерес подчертава положителна промяна в динамиката на търговията около Bitcoin Cash.

Публикацията на Олег Димитров: "Bitcoin Cash (BCH) нарасна с 55% след стартирането на EDX Markets" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!