Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bitcoin Coinbase Premium се стабилизира

Bitcoin Coinbase...
Bitcoin Coinbase Premium се стабилизира

Bitcoin Coinbase Premium Index: Скорошен спад в натиска за купуване

В скорошен анализ на CryptoQuant Quicktake беше отбелязано, че Bitcoin Coinbase Premium Index, мярка, показваща процентната разлика между цените на Биткойн на Coinbase (двойка USD) и Binance (двойка USDT), показа спад. Този индекс хвърля светлина върху различното търговско поведение на базираните в САЩ инвеститори, предимно институционални притежатели, в Coinbase и глобалните търговци в Binance.

Ето разбивка на констатациите и тенденциите:

Ключови прозрения:

 • Положителните стойности на индекса Coinbase Premium Index показват по-високи цени на Биткойн в Coinbase, което предполага по-силен натиск при купуване или намален натиск при продажба.
 • Обратно, стойности под нулата означават повишена купувателна активност сред глобалните инвеститори, потенциално изпреварваща американските търговци.
 • Исторически погледнато, повишените положителни стойности на индекса съответстват на скокове в цената на Биткойн, корелиращи с повишен натиск за купуване от страна на американски инвеститори.

Биткойн Coinbase Premium Gap нараства

Последни тенденции:

 • През последната година индексът остана положителен, което показва значителна покупателна активност сред базираните в САЩ инвеститори .
 • Въпреки това през последните дни показателят се срина рязко към неутрална позиция, сигнализирайки за баланс в натиска за покупка/продажба между глобалните и американските инвеститори.
 • Този спад съвпадна с понижаване на цената на Биткойн , което показва потенциална връзка между двете явления.
 • Липсата на значителен натиск за купуване от страна на американски търговци вероятно е повлияла на скорошния бичи импулс на Биткойн, предизвиквайки спад в цената му.

Бъдещи последици:

 • За да се стимулира възстановяването на цената на Биткойн, е от решаващо значение индексът Coinbase Premium да стане отново положителен, което показва подновен интерес към покупки от страна на американски инвеститори .

BTC Korea Premium Index: Нарастваща покупателна активност в Южна Корея Освен това данните за BTC Korea Premium Index, аналогичен на Coinbase Premium Index, но специфичен за южнокорейските борси спрямо чуждестранни платформи, разкриха скорошна възходяща тенденция. Това предполага нарастваща покупателна активност сред южнокорейските инвеститори, което потенциално влияе върху пазарната динамика на Биткойн.

Текуща цена на BTC: Към последната актуализация Биткойнът се търгува около $27 400, което отразява увеличение от 1% през последната седмица. Въпреки това криптовалутата показа странично движение през последните дни.

Тези тенденции подчертават значението на мониторинга на първокласните индекси като ценни индикатори за пазарните настроения, насочващи инвеститорите при навигирането в сложния пазар на търговията с криптовалути. За актуализации в реално време и задълбочени анализи, следете нашата платформа.

Публикацията на Сребрин Петров: "Bitcoin Coinbase Premium се стабилизира" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!