Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн (BTC) показва признаци на възстановяване

Биткойн (BTC) показва...
Биткойн (BTC) показва признаци на възстановяване

Възстановяване на Биткойн (BTC): Активността на ETF и ценовата стабилност подхранват оптимизма

Биткойн (BTC), водещата криптовалута, показва обещаващи признаци на възстановяване, подхранвани от скорошната активност на борсово търгуваните фондове (ETF) и период на ценова стабилност. По-специално, спот Биткойн ETF в Хонконг претърпяха нетен отлив от 519,5 BTC на 13 май, продължавайки тридневна поредица от изходящи потоци. Въпреки това ETF все още притежават значително количество Биткойн, с 3560 BTC, оценени на приблизително 219 милиона долара. Подобни тенденции на изтичане се наблюдават на западните спот пазари на Bitcoin ETF, което показва по-широка тенденция на движение на капитал в регионите.

Индивидуалните инвеститори поемат контрола

Въпреки че нетните изходящи потоци от ETF може първоначално да изглеждат мечи, те всъщност сигнализират за възходяща тенденция на пазара. Тази промяна предполага, че отделните инвеститори може да си възвърнат контрола, макар и да изостават от преобладаващите пазарни настроения. Като се има предвид значителното влияние, което отделните инвеститори имат върху пазарните движения, този преход в контрола може да проправи пътя за потенциално възстановяване на цената на Биткойн.

По-внимателният анализ на ценовата диаграма на Биткойн допълнително подкрепя тази оптимистична перспектива. Консолидацията на криптовалутата около критично ниво на подкрепа загатва за потенциално стабилизиране на цената. Освен това, позиционирането на 50-дневната пълзяща средна над 200-дневната пълзяща средна показва потенциална възходяща тенденция напред.

Ripple (XRP) показва признаци на възстановяване

Освен това индексът на относителна сила (RSI), който се движи около 50, означава, че Биткойнът не е нито свръхпокупен, нито свръхпродаден, което го прави готов за потенциално движение нагоре.

Повишена покупателна активност

Анализът на обема разкрива скок в покупателната активност по време на скорошни спадове на цените, което подкрепя аргумента за потенциално покачване на цените. Този скок в покупките показва стабилна подкрепа от страна на инвеститорите на по-ниски ценови нива, често сигнализирайки фаза на натрупване преди ценови скок. Такива периоди на натрупване обикновено отразяват доверието на инвеститорите и очакването за бъдещи ценови печалби.

Липсата на значителни притоци в спот ETF предполага, че отделните инвеститори може да се подготвят за възстановяване на цената. Исторически погледнато, когато отделните инвеститори си възвърнат контрола, това често води до по-устойчиви и органични покачвания на цените. Като цяло, тези фактори рисуват предпазливо оптимистична картина за Биткойн, с признаци на потенциално възстановяване на фона на продължаващата пазарна стабилност и променящите се настроения на инвеститорите.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Биткойн (BTC) показва признаци на възстановяване" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

SEC настоява за п...
SEC настоява за подаването на Ethereum ETF: Влиянието на BlackRock и пазарните последици

SEC призовава емитентите да ускорят подаването на документи за Ethereum ETF: BlackRock ли стои зад натиска? Общността на криптовалутите е...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!