Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн (BTC) затвори юни с възходящ импулс

Биткойн (BTC) затвори...
Биткойн (BTC) затвори юни с възходящ импулс

Биткойн (BTC) затваря юни с възходящ импулс, ще постави ли нови върхове през юли?

В света на криптовалутата Биткойн завърши месец юни с положителна нотка, като месечната му свещ показва значително увеличение на цената. Свещта показа дълга долна сянка и значително тяло, което показва, че страната на купувача има предимство. Трябва да се отбележи, че дългото тяло напълно погълна мечата свещ от май, което предполага промяна в пазарните настроения.

Според данни от Coinglass, Биткойн затвори месечната свещ на $30 472, отбелязвайки 11,98% увеличение на стойността през месец юни. В исторически план Биткойнът се представи сравнително добре през юли и никога не е имал спад от повече от 10%.

Биткойн месечна възвръщаемост

През последното десетилетие Bitcoin завърши месеца със седем случая на повишение на цените и три случая на понижение. Средно Биткойнът отбеляза ръст от 16,5% и спад от -7,9%. Въз основа на този сценарий, ако Биткойнът продължи да расте, той може да достигне диапазона от $35 000 до $36 000 до края на юли. Обратно, ако цената се понижи, Биткойн може да преразгледа нивото от $28 000.

Потребителят на Twitter @decentrader посочи, че късите позиции с ливъридж са концентрирани около диапазона от $35 000. Според @decentrader Биткойнът може да нарасне до $37 000, за да задейства ликвидацията на тези позиции, заявявайки: „Това се връзва добре с масивната част от Биткойн ликвидността, която е заредена над $35k. Ако видим каскадни къси ликвидации, достигането до съпротивата на Moonraker при $37k може да бъде разумно.“

Това се връзва добре с масивната част от #Bitcoin Liquidity, която е заредена до над $35k.

Ако видим каскадни къси ликвидации, достигането до съпротивата на Moonraker при $37k може да бъде разумно. — Decentrader (@decentrader)

Поглеждайки назад към май, Биткойн формира меча свещ с дълга долна сянка и значително тяло, което показва, че продавачите имат надмощие. През целия месец Биткойн тества нивото на подкрепа от $25 800 два пъти, преди да се върне обратно.

През юни Биткойн затвори месечната свещ с бичи тон, включващ дълга долна сянка и значително тяло, което предполага, че купувачите контролират. Дългото тяло напълно погълна мечата свещ от май.

На месечната времева рамка Биткойнът продължава да се движи във възходяща тенденция и в момента е над линията MA50. Индикаторът RSI има тенденция нагоре и се движи над прага от 50.

Крипто анализаторът @CryptoBullet1, който има последователи от над 65 100 в Twitter, изрази оптимизъм относно месечното затваряне на Биткойн. Той подчерта, че след повторното тестване на линията MA50, Биткойнът претърпя силен отскок и успя да надмине линията EMA21. Той туитна: „И така, Джун ме изненада. Имаме доста възходящо месечно затваряне: BTC тества MA50, отскочи силно и успя да си върне EMA21! Мога да повторя това, което казах: BTC може да стигне до 35k (за търсене на ликвидност), но това средносрочно възходящо рали е към своя край. Вероятно този месец.

Litecoin (LTC) показва модел на възходящ триъгълник, натрупване на възходящ импулс

И така, юни ме изненада. Имаме доста възходящо месечно затваряне: BTC тества MA50, отскочи силно и успя да си върне EMA21!

Мога да повторя това, което казах: $BTC може да достигне 35k (за търсене на ликвидност), но това средносрочно възходящо рали е към своя край. Вероятно този месец — CryptoBullet (@CryptoBullet1)

В дългосрочен план @CryptoBullet1 вярва, че след достигане на $35 000 Биткойнът може да претърпи спад обратно до предишното си дъно около диапазона от $20 000, позовавайки се на опасения, че ETF не са непременно положителни новини за Биткойн в средносрочен план.

Той написа в Туитър, „Първата половина на 2023 г. се оказа доста възходяща за BTC (както очаквах) НЕ съм оптимистичен за втората половина на годината Съжалявам, moonboys. Не ме интересуват ETF и други „бичи“ новини. Вярвам, че Натрупването все още НЕ е приключило. Би имало НУЛА смисъл да продължите да напомпвате в Халвинга. Това не е начинът, по който работи imo. Времето да бъдем супер оптимистични и да купуваме BTC беше през ноември-декември, когато CT се страхуваше от AF, но не и сега, когато виждаме истерията на ETF в целия CT.”

През първата половина на юли Съединените щати ще обявят няколко значими събития, които пряко засягат щатския долар, което води до промени в стойността на индекса на долара (DXY). Крипто пазарите и фондовите пазари в САЩ често показват обратна корелация с DXY, така че те могат да изпитват нестабилност в отговор на тези събития.

Четвъртък, 6 юли: Публикуване на последния протокол от заседанието на FOMC от Федералния резерв.

Петък, 7 юли: Доклад за заетостта за месец юни (ниво на безработица и средни почасови доходи).

Сряда, 12 юли: Ниво на инфлация за юни (CPI и Core CPI).

Четвъртък, 13 юли: Индекс на цените на производител (PPI и Core PPI).

Ако тези показатели са по-ниски от очакваното или възникнат някакви аномалии, фондовият пазар може да реагира чрез разпродажби, което може значително да повлияе на крипто пазара.

Публикацията на Георги Шопов: "Биткойн (BTC) затвори юни с възходящ импулс" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!