Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Биткойн е смятан за „безсмислен актив“ от ръководителя на IIF

Биткойн е смятан за...
Биткойн е смятан за „безсмислен актив“ от ръководителя на IIF

Главен икономист определя Биткойн като „безсмислен актив“, свързан с политиките на Федералния резерв

Робин Брукс, главен икономист в Института за международни финанси (IIF), характеризира биткойн (BTC) като „безсмислен актив“. Той приписва пазарните движения на криптовалутата повече на политиките на Федералния резерв, отколкото на присъщата й стойност. Тази перспектива оспорва конвенционалната представа за биткойн като децентрализиран и независим актив, предполагайки, че той се държи по-скоро като фючърсен договор на Федералния резерв.

Влияние на политиките на Федералния резерв

Брукс твърди, че стойността на биткойн и пазарното поведение са силно повлияни от паричната политика на Федералния резерв, а не от собствените му основи. Той характеризира биткойн като „просто още един фючърсен договор на Фед“, което показва, че неговите движения са отражение на по-широки икономически политики, а не притежават самостоятелни предимства. Според тази гледна точка директното ангажиране с фючърсни договори относно ходовете на Фед може да бъде по-прагматичен подход за инвеститорите.

Корелацията на биткойн с Федералния резерв

Южнокорейските власти арестуваха ръководителя на общите въпроси на Terra

Главният икономист последователно подчертава връзката на биткойн с лихвените политики на Федералния резерв в своите публикации в социалните медии. Той посочва, че цената на биткойн има тенденция да пада, когато Федералният резерв възприеме ястребова позиция и да се повишава, когато сигнализира за гълъбова перспектива. Тази корелация формира основата на твърдението на Брукс, че биткойнът е неразривно свързан с политиките на Федералния резерв.

Минали критики на Брукс към биткойн

Брукс по-рано е изразявал скептицизъм относно ролята на биткойн като средство за съхранение на стойност или средство за диверсификация. Той го нарече „балон актив“, уязвим от промени в паричната политика. Продължаващата критика на икономиста е в съответствие с неговото убеждение, че движенията на биткойн не се ръководят от присъщите му качества, а по-скоро от външни фактори, особено тези, свързани с политиките на централната банка.

Биткойн достига нов връх сред правно решение

Това изявление на Брукс идва в момент, когато Биткойн достигна нов връх от $38 437 на борсата Bitstamp. Пазарът беше повлиян от разрешаването на правната сага на Binance и очакванията около „спот биткойн“ ETF. Въпреки външните фактори, биткойн показа устойчивост и възходяща инерция в цената си.

Робин Брукс, главен икономист в IIF, смята биткойн за „безсмислен актив“, свързан с политиките на Федералния резерв, вместо да има присъща стойност. Тази перспектива предизвиква конвенционалния разказ около независимостта и децентрализираната природа на Биткойн. Продължаващата критика на Брукс подчертава убеждението му, че движенията на биткойн отразяват повече по-широки икономически политики, отколкото самостоятелни заслуги. Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, различните гледни точки за природата и стойността на биткойн вероятно ще допринесат за продължаващите дебати във финансовата общност. Очаквайте по-нататъшно развитие и дискусии относно ролята на биткойн в по-широкия икономически пейзаж.


Свързани новини

Още новини с автор : Милчо Атанасов

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Доджкойн (DOGE) с...
Доджкойн (DOGE) скок: Анализ на пазарния импулс и бъдеще

Dogecoin (DOGE) скочи, проби ключови нива на съпротива и вижда значително увеличение на обема на търговия Dogecoin (DOGE), известен със...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове