Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн миньорите се подготвят за намаляване на наградите за токени

Биткойн миньорите се...
Биткойн миньорите се подготвят за намаляване на наградите за токени

Големият халвинг: Биткойн миньорите се подготвят за намаляване на наградите за токени

Халвинг на Биткойн (BTC), най-очакваното четиригодишно събитие в пространството на криптовалутите с потенциал да издигне цената на първата цифрова валута до нови висоти. Въпреки това, той може да създаде повече проблеми на Биткойн миньорите от предишните.

Според експерти Биткойн копачите ще се сблъскат с повече предизвикателства при предстоящото халвинг, като се имат предвид високите разходи за електроенергия и дълговата тежест. „Почти половината от копачите ще пострадат, тъй като имат по-малко ефективни операции за копаене с по-високи разходи“, каза Джаран Мелеруд, анализатор на крипто копаене в Hashrate Index, пред Bloomberg.

На всеки четири години наградата за успешно копаене на Биткойн блок се намалява наполовина. Събитието, наречено халвинг, намалява инфлационния натиск върху актива.

Понастоящем наградите на блок са 6,25 BTC ($188 944 към момента на публикуване), а следващото халвинга през второто тримесечие на 2024 г. ще го намали допълнително до 3,125BTC ($94472 към момента на публикуване) на блок. Халвинга на Биткойн в миналото беше последвано от големи скокове, последният беше през 2020 г. с 560% скок в цената на най-голямата криптовалута в света валута.

В резултат на това много инвеститори приветстват събитието. Досега Биткойн миньорите компенсират загубата на награди за копаене след халвинга чрез технологичен напредък, който подобри ефективността на копаене.

В доклада се отбелязва, че предстоящото халвинг „рискува да прозвучи смъртен звън“ за някои миньори. Според Мелеруд разходите за електроенергия за първична копаене се очаква да спаднат от 12 цента/kWh на 6 цента/kWh след халвинга.

Големият халвинг: Биткойн миньорите се подготвят за намаляване на наградите за токени

Въпреки това, 40% от миньорите имат оперативни разходи, надвишаващи прага.

„Копачите с оперативни разходи над 8 цента на киловатчас ще се борят да останат на повърхността, както и по-малките копачи, които не управляват свои собствени съоръжения за добив, а вместо това ги възлагат на външни изпълнители.“

Увеличаване на производствените разходи на миньорите Уолфи Джао, ръководител на изследванията в TheMinerMag, изследователското звено на консултантската компания за минно дело BlocksBridge,  каза, че нетните печалби ще станат отрицателни за много BTC копачи с по-малко ефективни операции.

Това е така, защото индустрията за копаене на Биткойни работи в дългове, отчасти поради последиците от мечия пазар през 2022 г. върху разходите за електроенергия. Според Итън Вера, главен оперативен директор на Luxor Technologies, глобалната минна индустрия в момента има дълг, вариращ от 4,5 милиарда до 6 милиарда долара, спад от 8 милиарда долара през 2022 г.

Освен това нарастващата конкуренция сред Биткойн копачите допринесе за намаляване на маржовете на печалба. Кевин Джанг, старши вицепрезидент в Foundry, отбеляза, че цената на BTC ще трябва да се увеличи до $50 000-$60 000 през следващата година, за да се запазят същите маржове на печалба за копачите.

Поддържане на сезона на халвинг Въпреки всички тези предизвикателства, копачите на Биткойн се подготвят за халвинга, като „се опитват да бъдат по-усъвършенствани с разходите си за енергия и да осигурят ценообразуването от своите доставчици на енергия предварително“, добави Джан. Освен това копачите прилагат стратегии като фиксиране на цените на електроенергията, укрепване на бойните сандъци и намаляване на инвестициите, за да се предпазят от това да бъдат засегнати от халвинга.

Например Riot Platforms наскоро разкри плановете си за разширяване на капацитета за копаене чрез придобиване на 33 000 нови Биткойн копачи, преди халвинга. Чрез добавянето на тези миньори Riot Platforms има за цел да увеличи своя капацитет за копаене и потенциални печалби, добави компанията.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Биткойн миньорите се подготвят за намаляване на наградите за токени" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!