Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа

Биткойн обемът на...
Биткойн обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа

Прогноза за цената на Биткойн, тъй като обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа – Ето защо

На фона на динамичния и непрекъснато променящ се пазар на пазара на криптовалута, скорошното представяне на Биткойн беше подложено на щателно наблюдение. В момента търгуваща се на 29 890, водещата дигитална валута в света претърпя лек спад от близо 0,25% в неделя. Това, което обаче привлече значително внимание, е забележителният спад в обема на търговията, който сега падна до 5 милиарда долара за 24 часа.

В тази прогноза за цените на Биткойн ще проучим факторите, допринасящи за този спад в обема на търговия и неговите потенциални последици за бъдещите прогнози за цените на Биткойн. Освен това, приемането от съда на Обединеното кралство на жалбата на Крейг Райт в спора за правата на Биткойн и очакването около събитието за халвинг допълнително усложняват текущото състояние на пазара на Биткойн.

Съдът на Обединеното кралство приема жалбата на Крейг Райт в спора за правата на Биткойн. На 20 юли британски съд взе важно решение, като уважи жалба, която позволява на Крейг Райт да отстоява твърдението си, че файловият формат Биткойн отговаря на условията за защита на авторските права. От 2016 г. Крейг Райт твърди, че е създателят на Биткойн.

Той твърди в жалбата си за нарушаване на авторските права върху бялата книга на Биткойн, неговия файлов формат и правата върху базата данни, свързани с блокчейна на Биткойн. Ответниците по делото включват 13 разработчици на Bitcoin Core и различни бизнеси, като Blockstream, Coinbase и Block. Решението да се позволи аргументите на Райт да бъдат изслушани в съда предизвика безпокойство не само в крипто общността, но и в световен мащаб.

Фондацията за защита на закона за Биткойн (BLDF) изрази безпокойството си от ситуацията, заявявайки, че тя може да създаде опасен прецедент за разработката на софтуер с отворен код. Според BLDF, позволяването на разработчиците да бъдат съдени за модифициране на файловия формат на софтуер с отворен код въз основа на чужда претенция за авторство представлява значителна заплаха за принципите на съвместно развитие и иновации в технологичната индустрия.

Потенциалът от подобни съдебни спорове обаче създаде несигурност и негативни настроения в крипто общността, влияейки върху поведението на пазара на BTC и поддържайки стойността му под натиск. Спадът на цените на Биткойн на фона на очакването за събитие за халвинга Намаляването на цените на BTC може да се отдаде на предстоящото събитие за намаляване на блоковата награда наполовина, планирано да се случи след по-малко от 280 дни.

Обемът на Биткойн опциите скочи над $3,3 милиарда за 24 часа, докато цената на BTC надуши $31 000

По време на четвъртото събитие за намаляване на половината на наградата, блоковата субсидия на Биткойн мрежата ще бъде намалена от 6,25 BTC на 3,125 BTC. Събитията за намаляване на наградата наполовина се случват приблизително на всеки четири години, целящи да създадат недостиг на Биткойн чрез намаляване наполовина на броя на новоиздадените Биткойни за копачи. Като дефлационен актив, ограниченото общо предлагане от 21 милиона Биткойни е един от факторите, допринасящи за неговата стойност.

Събитието за халвинга създава няколко последици за миньорите и мрежата. С намалени възнаграждения за блок, някои копачи може да открият, че операциите им стават по-малко рентабилни или нерентабилни, което води до потенциално намаляване на сигурността и стабилността на мрежата, тъй като копачите могат да напуснат мрежата. За да продължат да защитават мрежата и да поддържат приходите, миньорите може да дадат приоритет на транзакциите с по-високи такси, тъй като търсенето на транзакции нараства и Биткойнът получава по-широко приемане.

Съществува обаче деликатен баланс, тъй като прекалено високите такси за транзакции могат да възпрат обикновените потребители, ограничавайки приемането на Биткойн като средство за обмен. Очакването и спекулациите около халвинга също оказват влияние върху пазарните настроения и цените. Тъй като инвеститорите и участниците очакват ефектите от халвинга върху цената на Биткойн, това може да доведе до повишено внимание и натиск върху копачите.

Прогноза за цената на Биткойн

Към неделя Биткойнът в момента показва липса на волатилност, което води до нестабилни движения в рамките на търговския му диапазон. В дневната времева рамка Биткойнът е във фаза на консолидация, ограничена в тесен диапазон.

Съпротивата е идентифицирана на приблизително $31 400, докато подкрепата е открита около $29 600. Решаващ фактор за наблюдение е дали Биткойн може да затвори решително над нивото от $29 600, тъй като това потенциално може да предизвика възходящо движение за криптовалутата.

Въпреки това, ако има ясен пробив под $29 600, Биткойнът може да намери подкрепа около $28 450 и вероятно дори по-ниско към $27 450. За възходящо движение надхвърлянето на нивото от $31 350 би поставило основата за следващата значима цел от около $32 500. Като се имат предвид тези ценови нива, важно е да се следи отблизо нивото от $29 600 като ключова точка за днешните търговски дейности.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Биткойн обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Цената на XRP се ...
Цената на XRP се срива с над 11%: Разкриване на спада на XRP

XRP се срива с над 11% на фона на криптовалутната турбуленция: Разкриване на причините зад спада На фона на бурна седмица за криптовалутите,...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!