Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн отбелязва 30% печалба през октомври

Биткойн отбелязва 30%...
Биткойн отбелязва 30% печалба през октомври

Идва ли бичият пазар за 2023 г.? Биткойн отбелязва 30% печалба през октомври, което предизвиква прогнози за цените

Октомврийският скок на Биткойн предизвиква оптимизъм: Предстои ли ни бичият пазар през 2023 г.?

Октомври стана свидетел на забележителен скок от 30% в стойността на Биткойн, което предизвика спекулации за пристигането на дългоочакваното Бичи пазар за 2023 г. През уикенда Биткойн (BTC) демонстрира стабилност, като се задържа на $34 000. Този скок в стойността доведе до скок в настроенията на инвеститорите, отразени в Fear & Индекс на алчността, който достигна забележителните 72 в понеделник, което показва преобладаващата алчност на пазара. Вследствие на това глобалната пазарна капитализация на криптовалута достигна 1,26 трилиона долара, отбелязвайки увеличение от 0,85% за период от 24 часа. Този положителен импулс е в съответствие с по-широкото оптимистично настроение в крипто общността и нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори.

Устойчивостта на Биткойн над границата от $34 000 може да се отдаде на оптимистичните перспективи по отношение на потенциалното одобрение на Биткойн спот ETF през Съединените щати. Това настроение беше допълнително подсилено от ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), който преживя втората си най-голяма търговска седмица, натрупвайки обем на търговия от $1,7 милиарда. Освен това Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) наблюдава значителна търговска активност, възлизаща на $800 милиона.

В обобщение, крипто пазарът преживя оживен уикенд, като инвеститорите показват нарастващо доверие в Биткойн и нарастващо привличане към крипто -свързани инвестиционни инструменти.

Global Crypto Landscape & Институционален растеж

Глобалният пазар на криптовалути показва обещаващи признаци, надхвърляйки 1,3 трилиона долара обща стойност, което показва ръст от 1,1% спрямо предишния ден. Въпреки лекия спад от 4 пункта в индекса на страха и алчността на криптовалутата, пазарът остава в територията на „алчността“, регистрирайки 68 от 100.

Инвеститорите се подготвят за предстоящата среща на Федералния резерв и докладът за работните места в САЩ. Преобладаващите очаквания са, че Федералният резерв ще запази съществуващия лихвен процент, насърчавайки положителното настроение на финансовите пазари, включително сектора на криптовалутите.

Биткойн: Ще скочи ли през ноември след пика през октомври?

Важно е да се отбележи нарастващият институционален интерес към Биткойн. През септември продуктите, фокусирани върху Биткойн, представляват 73,3% от пазара. Техните активи под управление (AUM) нараснаха с 11,1%, достигайки общо $23,2 милиарда.

Седмичният скок на Биткойн & Пазарни събития

Биткойн (BTC) демонстрира забележителна седмица, завършвайки със значителен ръст от 15%. Неговият положителен импулс се запази през уикенда, въпреки че остана под непосредственото ниво на съпротива от $35 000, установявайки се около $34 300. Едновременно с това Ethereum (ETH) запази позицията си точно над местното си ниво на подкрепа, отбелязано на $1765.

Предстоящата седмица е от голямо значение за крипто пазара, белязана от големи макроикономически събития. Те включват срещата на Федералния резерв на САЩ (FOMC), обявяването на нивото на безработица в САЩ, свободните работни места и промяната в заетостта извън селското стопанство. Тези събития могат да повлияят на крипто пазара, като бдителните инвеститори очакват с нетърпение тяхното въздействие.

Прогноза за цената на Биткойн: анализиране на техническите показатели

Разглеждане на 4-часовата графика на Биткойн , точката на въртене е $33 920, изравнявайки се с нивото на Фибоначи от 23,6%. Нивата на непосредствена съпротива са идентифицирани на $34 500, следвани от $35 250 и $36 150. В посока надолу, очакваната подкрепа е $33 000, съвпадаща с нивото на Фибоначи от 38,2%, с последващи нива от $32 450 и $31 800, съответстващи на 50% и 61,8% Фибоначи.

Графичните тенденции на Биткойн демонстрират сила над основа с двойно дъно на $33 450, защитена от 23,6% марка на Фибоначи срещу значителни спадове. Периодът на консолидация предполага, че инвеститорите очакват решителна стъпка. Текущата траектория на Биткойн изглежда нагоре, особено над $33 900; спад под това ниво обаче може да означава потенциална промяна.

Като се има предвид присъщата променливост на криптовалутите, за търговците е от решаващо значение да оценяват техническите показатели и пазарната динамика разумно. Въпреки че Биткойн може скоро да достигне бариерата от $34 500, търговците трябва да останат бдителни, основавайки действията си на цялостен анализ.

Публикацията на Наталия Иванова: "Биткойн отбелязва 30% печалба през октомври" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!