Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте?

В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички времена (ATH) на $73 737 точно преди дългоочакваното халвинг събитие. Въпреки това, криптовалутата се бореше да поддържа този връх и претърпя значителен спад. Въпреки халвинга през април, който бележи важен крайъгълен камък, ценовото представяне на Биткойн след халвинга е сравнително слабо. Последните дни обаче показаха признаци на потенциално възраждане, като цената на BTC надхвърли $67 000 за първи път от около месец.

Ще се повиши ли цената на BTC?

Според неотдавнашен доклад на известната фирма за анализи по веригата Santiment , интересът на крипто общността се измести обратно към Биткойн, тъй като цената надхвърли $67 000. Този подновен интерес е отразен в показателя Weighted Sentiment, който измерва общото настроение на пазара на криптовалута. Показателят Weighted Sentiment съчетава два подметрика: стойност на настроението, която оценява дали възгледите на общността са положителни или отрицателни, и социален обем, който измерва общия брой споменавания на актива в социалните медии.

Резултатът от тези комбинирани показатели показа, че претегленото настроение на Биткойн достигна най-високата си стойност от януари, след скорошното увеличение на цената. Това положително настроение беше последно наблюдавано, след като Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) одобри спот ETF на BTC в Съединените щати, което предполага връзка между основните регулаторни развития и повишения пазарен оптимизъм.

Каква е цената на Биткойн?

Към момента на писане Биткойнът продължава да се търгува на $67 000, след леко увеличение от приблизително 0,10%. През последната седмица BTC отбеляза значителен ръст от 10%, което показва потенциална фаза на възстановяване. Пазарната капитализация на Биткойн остава стабилна, надвишавайки 1,3 милиарда долара, докато 24-часовият обем на търговия е регистриран на 17 милиарда долара, въпреки 40% спад в търговската активност.

Положителни настроения отвъд Биткойн

Биткойн (BTC) показва признаци на възстановяване

Биткойн не е единствената криптовалута, която изпитва положителни настроения сред топ 20 на цифровите активи. Данните от Santiment разкриват, че Chainlink (LINK) също е отбелязал значителна възходяща тенденция. През изминалата седмица стойността на LINK се увеличи с 20%, отбелязвайки връх в положителните си настроения през последната година. В момента Chainlink се търгува на $16,29, което отразява увеличение от 0,72%. Пазарната му капитализация надхвърли 9 милиарда долара, въпреки че 24-часовият обем на търговия е намалял до 461 милиона долара, което показва спад в активността на инвеститорите.

Ще продължи ли цената на BTC да расте?

Скорошният скок в цената на Биткойн и положителната промяна в пазарните настроения предполагат потенциал за допълнителни печалби. Въпреки това, както при всички криптовалути, движенията на цените могат да бъдат силно променливи и повлияни от различни фактори, включително регулаторни промени, пазарни настроения и по-широки икономически условия. Инвеститорите трябва да останат предпазливи и да обмислят както потенциалните рискове, така и ползите, преди да вземат инвестиционни решения.

В заключение, докато скорошното представяне на Биткойн показва обещаващи признаци на възстановяване, пазарът остава динамичен и непредвидим. Следенето на ключови показатели и информираността за пазарните тенденции може да помогне на инвеститорите да се ориентират в развиващия се пазар на търговията с криптовалута.

източници:

  • Santiment
  • CoinMarketCap
Публикацията на Николай Кръстев: "Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!