Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн резервите на KuCoin се сринаха с 25% след обвиненията на DoJ: Предстои ли турбуленция?

Биткойн резервите на...
Биткойн резервите на KuCoin се сринаха с 25% след обвиненията на...

Резервът на Биткойн на KuCoin спада рязко с над 25% след обвиненията на DoJ

Обвиненията на Министерството на правосъдието на САЩ изпращат ударни вълни чрез борсата на KuCoin, което води до драстичен спад в резервите на крипто активи

KuCoin, виден играч в пазара за обмен на криптовалута, наскоро се сблъска със значителен спад в своите резерви от активи, особено в Биткойн (BTC), етериум (ETH), USDT и USDC. Този драматичен спад съвпада с неотдавнашните обвинения, повдигнати от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ), сигнализирайки за бурни времена за борсата и нейните потребители.

Спад в резервите на крипто активи

Последният сертификат за резерв на активи на KuCoin за месец март разкрива рязък спад в неговите BTC резерви, спадащи с над 25% в сравнение с предходния месец. От стойността през февруари от 16 240 BTC, резервът намаля до 12 114 BTC през март. По същия начин резервите на Ethereum отбелязаха значителен спад от 21,91%, от 114 405 ETH през февруари до 112 763 ETH през март.

Освен това резервите на USDT и USDC претърпяха значителен спад, като активите на USDT намаляха с 21,5% до 963 милиона, а резервите на USDC намаляха с 33,62% до 39,34 милиона. Тези спадове подчертават въздействието на последните правни предизвикателства върху оперативната и финансовата стабилност на KuCoin.

Отговорът на пазара на правните предизвикателства

$200 милиона изтеглени от KuCoin след регулаторните проблеми

След обявяването на съдебните дела на 26 март, KuCoin стана свидетел на забележим спад в обема на търговията и пазарния дял. Дневният обем на търговия се срина от приблизително $2 милиарда до $520 милиона, докато пазарният дял на борсата намаля повече от половината, спадайки от 6,5% до по-малко от 3%. Този спад отразява опасенията на инвеститорите и загубата на доверие в борсата на фона на правната несигурност.

Освен това данните показват, че потребителите на KuCoin са прехвърляли средствата си към алтернативни борси, възприемани като по-безопасни алтернативи, като Coinbase, Binance, OKX, MEXC и Gate.io. Значителните изходящи потоци от портфейлите на KuCoin, особено в USDT и Ethereum, подчертават опасенията на потребителите относно сигурността на активите на фона на правни предизвикателства, пред които е изправена борсата.

Обвинения и правни обвинения на DoJ

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу KuCoin Exchange и нейните съоснователи Чун Ган и Ке Танг за нарушаване на разпоредбите срещу прането на пари и Закона за банковата тайна. В обвиненията се твърди, че KuCoin е улеснил незаконни транзакции на обща стойност до 4 милиарда долара, допринасяйки за дейности по пране на пари. Това правно действие представлява значителна неуспех за KuCoin, отбелязвайки последното от поредица регулаторни предизвикателства, пред които са изправени борсите за криптовалута.

Въпреки предишния си бърз растеж, KuCoin сега се бори с отлив на търговци и инвеститори, търсещи по-стабилни и съвместими платформи. Обвиненията, повдигнати от Министерството на правосъдието, подчертават регулаторния контрол, пред който са изправени крипто борсите, и важността на спазването на законите срещу прането на пари и финансовите разпоредби.

Заключение

Спадът в резервите на крипто активи на KuCoin и правните предизвикателства, поставени от Министерството на правосъдието на САЩ, подчертават нестабилния характер на криптовалутната индустрия и регулаторните рискове, пред които са изправени борсите. Докато KuCoin се справя с тези предизвикателства, инвеститорите и потребителите трябва да бъдат внимателни и да обмислят алтернативни платформи, за да гарантират сигурността и целостта на своите активи в бързо развиваща се регулаторна среда.

Публикацията на Светлана Петкова: "Биткойн резервите на KuCoin се сринаха с 25% след обвиненията на DoJ: Предстои ли турбуленция?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!