Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн руни: Възходяща тенденция, въздействие върху таксите и бъдеще в мрежата на BTC

Биткойн руни:...
Биткойн руни: Възходяща тенденция, въздействие върху таксите и...

Биткойн руни: Най-новата тенденция, разтърсваща BTC мрежата

Биткойн руните бързо се превърнаха в значителна сила в мрежата Биткойн (BTC), превръщайки се в най-обсъждания феномен след вълнението около ординалите. Това ново развитие значително повлия на обемите на транзакциите и таксите в мрежата. В този анализ ние изследваме възхода на Биткойн руните, текущото им влияние и последиците за екосистемата на BTC.

Ръстът на транзакциите с Биткойн руни

Исторически контекст и ранно въздействие

Биткойн руните започнаха да набират популярност около април 2024 г. Анализът на Dune Analytics разкрива, че броят на транзакциите с руни е нараснал до над 753 000 само през април. За да поставим това в перспектива, в определен ден през април Биткойн видя около 171 000 транзакции, като руните доминираха 81,3% от транзакциите в мрежата в своя пик.

Дял на текущата транзакция

Към момента руните представляват 336 305 транзакции, представляващи 44,3% от общите мрежови транзакции. Това е малко зад 359 563 транзакции, приписани на BTC, които съставляват 47,3% от общия брой. Тези данни показват, че докато руните имат значителен дял, BTC транзакциите все още водят с малка разлика.

Въздействие върху таксите за транзакции

Първоначално въздействие върху таксата

Биткойн руните имаха значително влияние върху таксите за транзакции, когато за първи път нараснаха в популярност. През април руните бяха отговорни за 60% до 70% от таксите за транзакции в мрежата. Този висок процент подчерта незабавния и значителен ефект, който руните оказват върху цената на транзакциите.

Тенденции в таксите във времето

Въпреки това влиянието на руните върху таксите за транзакции е намаляло. До края на април делът на таксите от руни е спаднал до около 14% . През май приносът на таксата от руни леко се увеличи, достигайки приблизително 26% . Според последните данни, руните сега представляват около 17% от таксите за транзакции, допринасяйки приблизително 9 BTC , еквивалентни на около $630 000 . За разлика от това, BTC транзакциите допринесоха с около 56 BTC на стойност приблизително $4 милиона .

Анализ на мрежовите такси

Последни тенденции в Биткойн таксите

Според данни от Crypto Fees, тенденцията при мрежовите такси за Биткойн остава относително стабилна, варирайки между 2 милиона и 4 милиона долара . Въпреки това, значителен скок настъпи на 7 юни, като таксите скочиха до над $22 милиона, преди да намалеят на следващия ден. По последни данни таксите са около 5 милиона долара . Този скок и последващото стабилизиране показват периоди на повишена активност и нестабилност в мрежата.

Какво представляват Биткойн руните?

Цена на Биткойн днес: $66K на фона на възходяща тенденция

Биткойн руните са нова функция в мрежата на BTC, предназначена да подобри полезността и функционалността на Биткойн транзакциите. Те позволяват по-сложни и програмируеми транзакции, подобно на това, което интелигентните договори предлагат в други блокчейн мрежи. Тази иновация е част от по-широка тенденция за разширяване на възможностите на Биткойн отвъд традиционната му употреба като средство за съхранение на стойност и средство за размяна.

Последици за Биткойн мрежата

Краткосрочно господство

Възходът на Bitcoin руните представлява промяна в динамиката на BTC мрежата, като руните заемат значителна част от обемите на транзакциите. Това доведе до временен скок в таксите за транзакции, особено забележим в първите дни на прилагането им.

Дългосрочно влияние

Въпреки че първоначалното въздействие върху таксите за транзакции е намаляло, руните продължават да представляват значителна част от мрежовата активност. Това продължаващо влияние предполага, че руните ще останат важен компонент от екосистемата на BTC, особено когато потребителите изследват възможностите си за по-сложни транзакции.

Пазарни реакции и прогнози

Крипто анализаторите имат смесени възгледи относно бъдещата траектория на Биткойн и неговите иновации. Rekt Capital е сравнително оптимистичен, отбелязвайки успеха на Биткойн в превръщането на зоните на съпротива в подкрепа и формирането на бичи модел в диапазона на повторно натрупване. Той подчертава значението на нивата на подкрепа между $58 600 и $61 300 и вижда потенциал за бъдещи печалби, след като Биткойн пробие над $71 500 .

За разлика от това, Nunya Bizniz остава предпазлив, като се съмнява дали скорошният спад от 23% от мартенския връх е достатъчен, за да потвърди стабилен пазарен обрат. Неговият скептицизъм отразява по-широка загриженост относно това дали Биткойнът може да издържи безмилостен ръст от настоящите си нива.

Заключение

Биткойн руните се превърнаха в основна тенденция в мрежата на BTC, оказвайки значително влияние върху обемите на транзакциите и таксите. Въпреки че влиянието им върху таксите е намаляло след първоначалния им скок, руните все още имат значителен дял от мрежовата активност. Тази тенденция подчертава развиващия се характер на Биткойн екосистемата, тъй като нови функции като руни допринасят за нейната сложност и полезност.

За инвеститорите и участниците в мрежата разбирането на ролята на Биткойн руните и наблюдението на влиянието им върху моделите на транзакциите ще бъде от решаващо значение за навигирането в бъдещето на Биткойн. Тъй като мрежата се адаптира и интегрира тези нови възможности, по-широкият пазар на криптовалута ще продължи да се развива, представяйки както възможности, така и предизвикателства.

Публикацията на Сребрин Петров: "Биткойн руни: Възходяща тенденция, въздействие върху таксите и бъдеще в мрежата на BTC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!