Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн с над 120% ръст спрямо 2022 г.

Биткойн с над 120%...
Биткойн с над 120% ръст спрямо 2022 г.

Биткойнът скочи с над 120% от дъното през 2022 г. – спекулациите нарастват за потенциалния пик на бичия пазар

Забележителното възстановяване на Биткойн: цялостен анализ

Вследствие на срива на борсата за криптовалута FTX, пазарът на Биткойн (BTC) беше изправен пред безпрецедентни сътресения преди почти година. На 21 ноември 2022 г. BTC се срина до най-ниското си ниво от края на 2020 г., достигайки под $15 500, отразявайки 77% отдръпване от своя рекорден връх през ноември 2021 г. от $69 000. Агресивните увеличения на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ, които хванаха пазара неподготвен, изиграха значителна роля в мечия пазар през 2022 г., изострен от инцидента с FTX.

Въпреки това, от края на 2022 г. Биткойнът претърпя забележителен обрат. В момента се движи малко под $35 000, цената му се е повишила с над 120% от дъното през 2022 г., намалявайки отдръпването от върховете си през 2021 г. до приблизително 50%. Трябва да се отбележи, че възраждането на Биткойн през 2023 г. е поразително, като се има предвид относително непромененият макроикономически пейзаж. Въпреки предпазливите повишения на лихвените проценти от Фед и върховете от няколко десетилетия на доходността на дългосрочните държавни облигации на САЩ, Биткойнът показа стабилно възстановяване, дори без разхлабване на финансовите условия.

Ръст на Биткойн ETF: Bitwise CIO вижда дългосрочен ръст в приемането

Три ключови фактора, движещи Биткойн Силно възстановяване през 2023 г.:

  1. Средна реверсия: Пазарът на Биткойн стана исторически свръхпродаден след инцидента с FTX, посочен от показатели като реализираната пазарна стойност на Glassnode Коефициент на стойност (MVRV) пада под 0,8. Това рядко явление сигнализира за историческа възможност за закупуване, което подтиква силно убедените дългосрочни бикове на Биткойн да започнат купуване на спад.
  2. Статус на безопасно убежище: Биткойн демонстрира своите атрибути на безопасно убежище на фона на пазарни турбуленции, особено по време на банковата криза в САЩ и войната Израел/Хамас. Неговата устойчивост, докато традиционните активи като акции и облигации се колебаеха, засили убеждението, че BTC служи като защита срещу недостатъците на съществуващата финансова система.
  3. Институционално приемане: Оптимизмът по отношение на институционалното приемане нарасна след като BlackRock и други големи мениджъри на активи на Уолстрийт подадоха документи за спот Биткойн ETF. Очакването на регулаторни одобрения, очаквани в края на 2022 г. или началото на 2023 г., подхранва неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

Потенциалният ръст: Къде може да достигне пикът на бичия пазар на Биткойн?

Исторически съотношението MVRV на Биткойн се е покачвало до екстремни нива над 3,2 по време на бичи пазари. Ако реализираната цена на Биткойн скочи до около $100 000 по време на предстоящия бичи пазар, съотношение MVRV от 3,2 би означавало цена на Биткойн над $320 000, близо 10 пъти над текущата му стойност.

Такъв сценарий, вероятно през 2025 или 2026 г., ще се приведе в съответствие с Rainbow Chart на blockchaincenter.net, показвайки, че Биткойн навлиза в „територия на максималния балон“ в трилиони не изглежда пресилено. Големи финансови лидери, включително Лари Финк от BlackRock, одобриха Биткойн, като допълнително подкрепят идеята за неговия значителен растеж. Със световната пазарна капитализация на златото над $13 трилиона, уникалните предимства на Биткойн и нарастващото масово приемане правят пазарна капитализация в трилиони правдоподобна перспектива.

Публикацията на Светлана Петкова: "Биткойн с над 120% ръст спрямо 2022 г." е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!