Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн с повишена волатилност

Биткойн с повишена...
Биткойн с повишена волатилност

Биткойн се подготвя за повишена волатилност на фона на геополитическа несигурност

Волатилността на Биткойн нараства през октомври на фона на нестабилността на глобалния пазар

Биткойн, водещата криптовалута, претърпя повишена волатилност през първите седмици на октомври, отбелязвайки отклонение от историческата стабилност на актива. Според доклада Bitfinex Alpha, публикуван в понеделник, волатилността на Биткойн е надхвърлила средната стойност за последните 200 дни, с увеличаване на изолираните събития с висока волатилност.

Анализаторите отбелязаха забележителна тенденция, при която основните индекси на капитала, особено S&P 500 стана свидетел на повишена волатилност, която в крайна сметка се прехвърли към други рискови активи, включително Биткойн. Индексът на променливостта на S&P 500 се възстанови от многогодишно дъно на 15 септември, което показва промяна в динамиката на пазара.

Едно важно събитие, цитирано в доклада, се случи на 2 октомври, когато историческият 24-часов период на Биткойн волатилността нарасна с над 340%. Докладът подчертава, че такива изолирани събития с висока волатилност на крипто пазара нарастват и с историческата волатилност, постоянно над решаващите средни стойности, се очаква тази тенденция да се запази.

Avalanche (AVAX) се подготвя за отключване на токени за $400 милиона, очаква се повишена волатилност

Анализаторите на Bitfinex също подчертаха пазара на Биткойн опции, където подразбиращата се волатилност за октомври остава по-висока от историческата волатилност. Подразбиращата се волатилност в момента възлиза на 37,8%, докато историческата волатилност е 32,4%. Тази ценова тенденция е в съответствие с повишената волатилност, наблюдавана при американските акции, което показва синхронизирана пазарна реакция.

Друг фактор, допринасящ за потенциалната нестабилност на пазара, е предстоящото отчитане на индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, насрочено за четвъртък. Анализаторите очакват, че ако индексът на потребителските цени е по-нисък от консенсусната прогноза от 3,7%, това може да доведе до нестабилност на пазара, оказвайки влияние върху цифровите активи. Междувременно покачващите се цени на петрола, предизвикани от геополитическо напрежение, биха могли да изправят предизвикателства пред целите на Федералния резерв за инфлация, като допълнително повлияят върху пазарната динамика.

Цената на Биткойн в момента се движи около границата от 27 450 долара, намирайки подкрепа над нивото от 27 000 долара. Анализаторите на Bitfinex отбелязаха нюансирано взаимодействие между краткосрочните и дългосрочните притежатели, като предлагането на краткосрочни притежатели намаля значително от 13 април, докато предлагането на дългосрочни притежатели се увеличи през същия период.

Тъй като Биткойнът продължава да да се справят с тези нестабилни условия, участниците на пазара се съветват да следят отблизо глобалните икономически показатели и геополитически събития, като отчитат потенциалното им въздействие върху пазарите на криптовалута. Следете за актуализации в реално време, тъй като крипто пейзажът отговаря на развиващите се пазарни тенденции.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Биткойн с повишена волатилност" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!