Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн се срива заради силния доклад за работните места в САЩ

Биткойн се срива...
Биткойн се срива заради силния доклад за работните места в САЩ

Биткойн падна под $71K на фона на по-горещ от очакваното Доклад за работни места в САЩ: Последици и перспективи

Биткойн (BTC) претърпя рязък спад, падайки под $71 000 в петък по време на ранната търговия в Ню Йорк. Този спад последва публикуването на доклада за работните места в САЩ за май, който показа по-силен от очаквания растеж на работните места, но увеличение на нивото на безработица, което усложни перспективите за лихвената политика на Федералния резерв. Вследствие на тези развития пазарът на криптовалута се подготвя за по-нататъшна волатилност, като значително внимание се фокусира върху предстоящото решение на Фед.

Майски доклад за работните места в САЩ: ключови констатации и пазарна реакция

Растежът на работата надхвърля очакванията

Докладът за работните места в САЩ от май разкри, че са добавени 272 000 работни места, надхвърляйки очакваните 190 000 . Това стабилно създаване на работни места показва устойчив пазар на труда, което обикновено се разглежда като положителен икономически показател.

 • Действителен ръст на работните места : 272 000
 • Очакван ръст на работните места : 190 000

Равнището на безработица се повишава леко

Противно на очакванията, нивото на безработица се повиши до 4% , малко над очакваните 3,9% . Този подем предполага, че въпреки силното наемане на работа, повече хора също навлизат на пазара на труда, което може да сигнализира за основните икономически сложности.

 • Действителен процент на безработица : 4%
 • Очаквано ниво на безработица : 3,9%

Последици за политиката на Федералния резерв

Смесените сигнали от доклада за работните места - силен растеж на работните места, но по-висок процент на безработица - усложниха перспективите за лихвената политика на Федералния резерв. По-добрият доклад за работните места обикновено намалява вероятността от предстоящо намаляване на лихвите, тъй като показва стабилна икономика. Обратно, по-слаб доклад би увеличил вероятността от намаляване на лихвените проценти за стимулиране на икономическата активност.

Скот Мелкър , анализатор на криптовалута, известен като „Вълкът от всички улици“, коментира с хумор нестабилната реакция на Биткойн:

„Биткойн пада с $1000 за няколко минути, защото твърде много хора имат работа. хаха Ние живеем с главата надолу. Силните работни места означават по-малък шанс за съкращения, което означава, че активите намаляват като реакция на колене.“

Пазарна динамика и движение на цената на Биткойн

Незабавна реакция на пазара

След публикуването на доклада за работните места, цената на Биткойн падна бързо под границата от $71 000 , продължавайки да спада над $70 000 през следващите 24 часа. Това рязко движение подчертава чувствителността на Биткойн към макроикономическите показатели и очакванията на паричната политика.

 • Спад на цената : От $71 000 до под $70 000
 • Ликвидирани позиции : Приблизително $200 милиона

Очаквания за срещата на Федералния резерв

Сега всички очи са насочени към предстоящото съобщение на Федералния резерв на 12 юни . Според CME FedWatch Tool, 99% от търговците на лихвени проценти в момента очакват Фед да запази лихвите непроменени. Въпреки това, нюансите на пресконференцията на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл ще бъдат внимателно наблюдавани за индикации за бъдещи политически насоки, включително всякакви намеци за гълъбова или ястребова позиция.

Ръст на работните места в крипто на фона на бича на Биткойн

Куин Томпсън от Lekker Capital отбеляза критичната роля на предстоящите икономически данни при формирането на пазарните очаквания:

„Пазарът се нуждае от убеждение, че Powell ще намали през юли. Това може да дойде от слаб доклад за работните места в петък, слаб CPI и/или гълъбов Фед следващата сряда.“

Сравнителни политики на централната банка

По-широкият контекст включва и неотдавнашни намаления на лихвените проценти от Европейската централна банка (ЕЦБ) и Банката на Канада (BOC) , които повишиха възходящите очаквания за глобална тенденция към количествено облекчаване. Последният доклад за работните места в САЩ обаче усложни тези очаквания, правейки следващите ходове на Фед особено въздействащи.

Чарлз Едуардс , основател на Capriole Investments , предостави дългосрочна перспектива за потенциала за намаляване на лихвите:

"Времето ще покаже. Но със сигурност изглежда, че безработицата е достигнала дъното си, което предполага, че ликвидността в САЩ ще трябва да расте и да расте скоро. Предстоят намаления на лихвените проценти.“

Техническа перспектива на Биткойн

Текуща цена и зони на ликвидност

Текущото ценово действие на Биткойн показва значителна ликвидност около нивото от $72 000 , което може да действа като магнит за бъдещи движения на цените. Тази зона е маркирана като критична зона, където е вероятно значителна търговска активност и стабилизиране на цените.

 • Зона на ликвидност : $72 000

Потенциални сценарии преди срещата на Фед

Очаква се движението на Биткойн да остане относително странично, тъй като търговците и инвеститорите очакват решението на Фед следващата седмица. Гълъбовият тон от Фед може да поднови възходящия импулс, докато ястребовата позиция може да доведе до допълнително потискане на цените.

Стратегически съображения за търговци

 1. Мониторинг на ключови нива на подкрепа и съпротива : Следенето отблизо на нивото на подкрепа от $70 000 и зоната на съпротива от $72 000 може да помогне при вземането на информирани решения за търговия.

 2. Предвиждане на волатилност : С предстоящата среща на Фед търговците трябва да се подготвят за потенциална волатилност и съответно да коригират позициите си, като евентуално използват хеджиращи стратегии за управление на риска.

 3. Дългосрочно позициониране : Дългосрочните инвеститори може да обмислят по-широките икономически тенденции и потенциалната роля на Биткойн като защита срещу макроикономическата несигурност, като се позиционират за бъдещи печалби, независимо от краткосрочните колебания.

Заключение: Навигиране в близкосрочния пазар

Скорошният спад на Биткойн под $71 000 подчертава неговата чувствителност към макроикономическите показатели, особено тези, които влияят върху политиката на Федералния резерв. По-силният от очакваното доклад за работните места през май усложни перспективите за намаляване на лихвените проценти, което доведе до незабавна нестабилност на пазара. Тъй като пазарът очаква предстоящата среща на Фед, цената на криптовалутата е готова за допълнителни колебания в зависимост от позицията на централната банка и по-широките икономически сигнали.

Инвеститорите и търговците трябва да останат бдителни, да наблюдават ключовите нива на подкрепа и съпротива и да следят публикуваните икономически данни, които биха могли да повлияят на пазарните настроения. С потенциала за значителни политически съобщения и икономически промени, разбирането на взаимодействието между макроикономическите фактори и ценовата динамика на Биткойн ще бъде от решаващо значение за навигирането на пазара на криптовалута през следващите седмици.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Биткойн се срива заради силния доклад за работните места в САЩ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!