Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн сега е подценен спрямо S&P 500

Биткойн сега е...
Биткойн сега е подценен спрямо S&P 500

Биткойн (BTC) вече е подценен спрямо S&P 500. Това е според показател, който провежда регресия на обикновените най-малки квадрати (OLS) на връзката между Биткойн и S&P 500 през последните 200 дни, за да се оцени справедливата стойност за цената на Биткойн, базирана върху текущата цена на S&P 500.

Тази методология (OLS регресия на цените на Биткойн и S&P 500 през последните 200 дни) дава справедлива стойност от 27 550 за BTC.

При сегашната си цена с почти точно $1000 по-ниска в средата на $26 000, Биткойнът в момента е подценен спрямо тази оценка на справедливата стойност с около 3,7%. Това е най-голямото подценяване, което Биткойн е виждал спрямо неговата 200-дневна справедлива стойност, получена чрез OLS регресия към S&P 500 от средата на февруари.

Биткойн и американските акции, особено акциите за растеж, исторически са имали тясна търговска корелация, като анализаторите разглеждат и двете като спекулативни рискови активи, които са чувствителни към промени в лихвените проценти.

Пазарите на акции в САЩ бяха водени нагоре през последните седмици от скока на големите технологични акции на фона на нарастващия оптимизъм относно възможността бързо развиващата се технология за изкуствен интелект (AI) да осигури значителен тласък на производителността и печалбите.

Благодарение на историческата корелация между Биткойн и акции, колкото повече се покачват последните, докато първите стагнират, толкова по-голяма е възможността за „догонващо“ рали на Биткойн.

Биткойн в момента е подценен спрямо S&P 500, според този показател

За последен път Биткойнът беше сменил ръцете си близо до 15% по-ниски спрямо годишните върхове, достигнати от $31 000 през април, докато S&P 500 в четвъртък проби годишни върхове малко под 4300.

Отслабването на корелационните граници ограничава перспективата за догонващо рали на Биткойн

Аргументът за догонващо рали на Биткойн към нарастващия капиталов пазар обаче не е толкова силен, колкото беше преди няколко месеца. Това е така, защото, докато корелацията между S&P 500 и цената на Биткойн все още е положителна, тя е отслабнала значително през последните 12 месеца. По това време миналата година 60-дневната корелация на Pearson между Bitcoin и S&P 500 беше над 0,6, според данните, представени от CoinMetrics.io.

Междувременно към 6 юни той беше само около 0,14. Голяма част от отслабването на корелацията на двата класа активи се случи през март, когато мини-банкова криза разтърси настроенията в сектора на акциите, но инжектира доза сигурност търсене на Биткойн.

Ценовото действие през март беше знак, че инвеститорите най-накрая започват да гледат на Биткойн така, както неговите дългогодишни поддръжници винаги са искали да бъде разглеждан – като децентрализирана и сигурна алтернатива на текущата парична система, базирана на фиат.

Всъщност, докато корелацията на Биткойн спрямо S&P 500 напоследък отслабва, тъй като инвеститорите се отнасят към актива по-скоро като убежище за твърди пари като златото, корелацията на Биткойн със златото нараства.

60-дневната корелация Pearson на Биткойн към токенизираната версия на златото на Paxful (PAXG), която проследява отблизо спот цената на златото, за последно беше около 0,22, като наскоро достигна върхове за годината над 0,3.

Публикацията на Николай Кръстев: "Биткойн сега е подценен спрямо S&P 500" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!