Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн: Сега ли е оптималното време за продажба?

Биткойн: Сега ли е...
Биткойн: Сега ли е оптималното време за продажба?

Съотношение купува-продажба на Bitcoin Taker: потенциален индикатор за възможности за продажба

Количествен анализатор наскоро хвърли светлина върху това как показателят за съотношението купува-продажба на Биткойн-покупателност може да предостави ценна информация за оптималното време за продажба на криптовалутата. Чрез изследване на миналите модели на това съотношение, инвеститорите могат потенциално да идентифицират най-добрите прозорци за разтоварване на техните Биткойн притежания и максимизиране на печалбите им.

Разбиране на съотношението покупка-продажба на Bitcoin Taker

Съотношението покупка-продажба на Биткойн-покупателност е ключов показател, който сравнява обема на закупените Биткойни с обема, продаден от приемащите на пазара. Когато съотношението надвишава 1, това показва, че инвеститорите са готови да закупят Биткойн на по-високи цени, което сигнализира за възходящо настроение. Обратно, когато съотношението падне под 1, това предполага, че натискът при продажба превишава натиска при купуване, което показва мечи настроения на пазара.

Анализиране на 30-дневната подвижна средна

За да изглади краткосрочните колебания и да идентифицира по-широки тенденции, количественият анализатор се съсредоточи върху 30-дневната пълзяща средна (MA) на съотношението купува-продава купуващите Биткойни. Чрез изследване на диаграмата анализаторът подчерта конкретен регион, където се формират пикове на бича през 2021 г.

Интересното е, че по време на двата ценови пика в бичия курс през 2021 г. 30-дневната MA на съотношението падна под 0,97. Анализаторите тълкуват това като знак за навлизане на пазара във фаза на еуфория, при която интелигентните пари започват да се продават, докато инвеститорите на дребно продължават да FOMO (страх от изпускане) в актива, поддържайки цените на повърхността.

Текущи пазарни условия

Към момента на писане, 30-дневната MA на съотношението купува-продажба на приемащия Биткойн наскоро падна под 1, доближавайки се до нивото от 0,98. Въпреки че това предполага мечешки настроения, те все още не са достигнали нивата, наблюдавани по време на предишните пикове на бичи. Ако моделът от възходящата серия през 2021 г. е верен, текущото ниво може да не означава непременно предстоящ пазарен връх.

Използване на съотношението като сигнал за покупка

Анализатор прогнозира Биткойн срив, воден от ETF, време ли е за продажба?

В допълнение към идентифицирането на потенциални възможности за продажба, съотношението купува-продажба на Биткойн може да служи и като сигнал за покупка. Количественият анализатор посочва, че нивото от 1,02 е решаващ праг за наблюдение. Въпреки това, анализаторът предупреждава, че показателят е по-надежден при идентифицирането на условия на свръхкупуване, отколкото на свръхпродадени.

Тенденции за натрупване на Биткойни

Наред с анализа на съотношението купува-продава, друг анализатор на X (бивш Twitter) подчерта една забележителна тенденция в натрупването на Биткойни. През изминалия месец всички групи инвеститори в Биткойн колективно натрупаха нетна сума от 95 000 BTC, което се равнява на 6,5 милиарда долара по текущи обменни курсове.

Това значително натрупване показва, че групите инвеститори изкупуват значително повече Биткойн, отколкото копачите произвеждат. Исторически погледнато, подобни поредици от натрупвания са последвали скорошни повишения на криптовалутата, което предполага, че тази последна тенденция на натрупване може да бъде възходящ сигнал за цената на Биткойн.

Изводи

Въпреки че нито един показател не може да предскаже перфектно движенията на пазара, съотношението купува-продажба на приемащ Биткойн предлага ценна информация за настроенията на инвеститорите и потенциални възможности за продажба. Като наблюдават 30-дневната MA на това съотношение и го сравняват с минали модели, инвеститорите могат да вземат по-информирани решения за това кога да продадат своите Биткойн притежания.

Въпреки това е от решаващо значение да се вземат предвид други фактори, като общи пазарни условия, регулаторни промени и по-широки икономически тенденции, когато се вземат инвестиционни решения. Неотдавнашната поредица от натрупвания от групите инвеститори в Биткойн също осигурява бичи контрапункт на анализа на съотношението купува-продава.

Както при всяка инвестиция, от съществено значение е да проведете задълбочено проучване, да оцените своята толерантност към риска и да обмислите да потърсите съвет от финансови специалисти, преди да предприемете значителни стъпки на пазара на криптовалута. Като са информирани и се адаптират към променящите се пазарни условия, инвеститорите могат да се ориентират в сложния свят на търговията с Биткойн и потенциално да оптимизират възвръщаемостта си.

Публикацията на Николай Кръстев: "Биткойн: Сега ли е оптималното време за продажба?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!