Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн спира след спад, алткойните са тихи: бичи или мечи признаци за крипто?

Биткойн спира след...
Биткойн спира след спад, алткойните са тихи: бичи или мечи признаци...

Цената на Биткойн се задържа на фона на спокойствието на алткойните: Какво следва за криптовалутите?

Цената на Биткойн се стабилизира около $69 470 след бурен период, белязан от рязък спад миналия петък. Въпреки че алткойните остават сравнително спокойни и обемите на търговия са слаби, фокусът на пазара е върху следващия ход на Биткойн и неговите последици за по-широката екосистема на криптовалута. Анализаторите са разделени по отношение на краткосрочната траектория на Биткойн, но има консенсус относно потенциала за по-нататъшен импулс нагоре.

Текуща пазарна ситуация

Стабилност след скорошен спад

Биткойнът претърпя значителен спад, но този импулс надолу не се запази. След бързи разпродажби на алткойни, пазарът имаше спокоен уикенд. Инвеститорите сега оценяват последиците от тази скорошна ценова стабилизация и какво означава това за следващата фаза от цикъла на криптовалутата.

Прогнози и прозрения на анализатори

Оптимистичната перспектива на Rekt Capital

Крипто анализаторът Rekt Capital предлага сравнително умерена, но обнадеждаваща перспектива за траекторията на Биткойн. Той отбелязва, че Биткойнът е постигнал исторически технически успех чрез трансформиране на стара зона на съпротива в основна зона на подкрепа. Тази зона, варираща между $58 600 и $61 300 , което беше значително ниво на съпротива през 2021 г., сега действа като солидна подкрепа. Това показва възходящо продължаване в месечната графика.

Основни наблюдения на Rekt Capital:

 • Трансформация на подкрепа и съпротива : Преходът от съпротива към подкрепа между $58 600 и $61 300 означава засилване на възходящия тренд на Биткойн.
 • Диапазон на повторно натрупване : Биткойнът се консолидира в рамките на диапазон на повторно натрупване, наподобяващ модел на продължаване на тенденцията Bull Flag. Това предполага, че Биткойн се подготвя за следващото си движение нагоре.
 • Нива на съпротива : Най-високата съпротива в този диапазон е около $71 500 . Поддръжката в ниския диапазон е $60,600 . Биткойн все още не е готов да навлезе в параболичната фаза на цикъла, но остава във възходяща тенденция.

Предпазливата перспектива на Nunya Bizniz

Друг анализатор, Nunya Bizniz , поставя под съмнение адекватността на скорошния спад от 23% от мартенския връх, като го сравнява с други цикли. Въпреки че преодоляването на съпротивата е положителен знак, Bizniz предлага предпазливост. Сравнението с минали цикли предполага, че докато възходящият тренд е налице, може все още да не е време за безмилостен ръст.

Ключови точки от Business Wisdom:

 • Историческо сравнение : Спадът от 23% от пика може да не е достатъчно значителен, за да потвърди голям обрат на пазара.
 • Потенциал за консолидация : Инвеститорите трябва да бъдат предпазливи, когато очакват незабавно и устойчиво покачване от настоящите нива.

Крипто китове и институционална дейност

Средносрочен фокус на големите BTC инвеститори

Изследване от платформата за анализ на веригата CryptoQuant , проведено от Caue Oliveira , подчертава поведението на големи инвеститори в BTC или „китове“. За разлика от дългосрочните притежатели, които имат за цел да изградят резерви, китовете често търсят средносрочни печалби.

Цената на Биткойн се спира след скок: бичи или мечи? [Анализ и прогнози]

Прозрения от CryptoQuant:

 • Натрупване и разпределение : Китовете показват модел на натрупване и разпределение, който пряко влияе върху ценообразуването на Биткойн. След интензивен период на разпространение през март, институционалните инвеститори започнаха процес на повторно натрупване през последните две седмици.
 • Средносрочни печалби : Фокусът на големите инвеститори върху средносрочните печалби предполага, че значителните ценови движения могат да бъдат повлияни от тези фази на натрупване.

Последици за инвеститорите

Краткосрочната неутралност на Биткойн

Понастоящем Биткойн остава в състояние на краткосрочен неутралитет, като се консолидира между подкрепа от $60 600 и съпротива от $71 500 . Този диапазон предполага, че Биткойн все още не е готов за драматичен възходящ ход, но изгражда основа за бъдещи печалби.

Нива на подкрепа и съпротива:

 • Поддръжка : $60,600
 • Съпротива : $71,500

Спокойствие на пазара на алткойни

Докато движението на цените на Биткойн доминира в заглавията, алткойните остават относително спокойни. Това спокойствие отразява приглушената търговска активност и фокуса на инвеститорите върху следващите стъпки на Биткойн.

Заключение

Настоящият Биткойн пазар отразява сложно взаимодействие на исторически модели, технически анализ и широкомащабно поведение на инвеститорите. Докато анализатори като Rekt Capital виждат потенциал за бъдещи печалби, което предполага, че възходящият тренд на Биткойн остава непокътнат, други като Nunya Bizniz призовават за повишено внимание, подчертавайки необходимостта от по-значителни движения за потвърждаване на възходяща тенденция.

За инвеститорите наблюдението на диапазона на консолидация на Биткойн и поведението на притежателите на големи обеми BTC ще бъде от решаващо значение. Следващата фаза от цикъла на Биткойн вероятно ще бъде повлияна от пробиване на ключови нива на съпротива и продължително повторно натрупване от институционални инвеститори. Както винаги, следенето на външните пазарни фактори и регулаторните развития също ще предостави представа за потенциални бъдещи движения на пазара на криптовалута.


Източник : Анализ, базиран на прозрения от крипто анализаторите Rekt Capital и Nunya Bizniz . Допълнителни изследователски прозрения от CryptoQuant .

Публикацията на Димитър Тодоров: "Биткойн спира след спад, алткойните са тихи: бичи или мечи признаци за крипто?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!