Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Биткойнът доближава...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара

Неотдавнашният възходящ импулс на Биткойн го довежда изкусително близо до неговия рекорд за всички времена (ATH) от $73 750. В момента се търгува само с 3% под този връх, пробив над $74 300 може да предизвика значителни промени на пазара. Нека се задълбочим във факторите, предизвикващи този скок и потенциалните въздействия върху пазара.

Факторите зад възходящия импулс на Биткойн

Няколко ключови фактора допринасят за настоящите възходящи настроения на пазара на Биткойн:

1. Повишаване на доверието на инвеститорите: Доверието на инвеститорите в Биткойн нараства, подхранвано от положителната пазарна динамика и стабилната подкрепа от институционалните инвеститори.

2. Намаляване на борсовото предлагане: Спад в количеството Биткойн, налично на борсите, показва, че инвеститорите държат активите си, очаквайки по-нататъшно увеличение на цените.

3. Положителен приток в спот Биткойн ETF: Скорошните притоци в спот Биткойн ETF предоставиха значителна подкрепа на пазара. След като претърпяха почти две седмици нетни изходящи потоци, спот Биткойн ETF отбелязаха положителен приток от 235 милиона долара в понеделник. Начело беше ARK Invest с добавяне на над 1000 BTC, следван от BlackRock с 965 BTC и Grayscale ETF със 140 BTC.

Въздействие на потенциален нов ATH върху къси позиции

PEPE Token достигна най-високата си стойност за всички времена: Какво се крие зад скока?

Ако Биткойн надмине $74 300, това ще отбележи нов ATH и може да доведе до ликвидиране на близо $1,45 милиарда в къси позиции. Според данните на CoinGlass пазарът в момента има по-голям брой позиции с дълъг ливъридж в сравнение с позициите с къс ливъридж.

Скъсяването на Биткойн включва:

  1. Заемане на Биткойн и продажбата му, очаквайки спад на цената.
  2. Обратно изкупуване на Биткойн на по-ниска цена.
  3. Погасяване на заема и прибиране на печалбата от разликата в цената.

Скорошни ликвидации и пазарни движения

Скорошният ценови импулс вече доведе до значителни ликвидации. През последните 24 часа бяха ликвидирани близо 328 милиона долара в позиции с ливъридж, като 264 милиона от тях бяха къси позиции. Това отразява по-широките пазарни настроения, които се изместват към възходяща перспектива.

Странична търговия и скорошни пробиви

Биткойнът се търгува настрани в диапазона от $60 000 до $65 000 в продължение на почти месец след халвинга през април. През последните дни обаче се наблюдава увеличение на цените от над 5%, тласкайки Биткойн над границата от $70 000 и достигайки нови многоседмични върхове над $72 000.

Глобално въздействие и настроения на по-широкия пазар

Възходящото ценово действие за Биткойн също доведе до нови върхове в различни страни, включително Япония, Сингапур и Аржентина. Това глобално въздействие подчертава широко разпространеното доверие и оптимизъм в продължаващия растеж на Биткойн.

Заключение

Текущият бичи импулс на Биткойн, воден от нарастващото доверие на инвеститорите, намаляващото борсово предлагане и положителни притоци в спот BTC ETF, подготвя почвата за потенциално значителни пазарни движения. Ако Биткойн пробие прага от $74 300, това може да предизвика ликвидация на значителни къси позиции, което допълнително тласка цената му нагоре.

Тъй като пазарът следи внимателно тези развития, краткосрочната траектория на Биткойн остава дългоочаквана. Инвеститорите и търговците са готови да се възползват от развиващата се динамика, като представянето на Биткойн сигнализира за по-широки последици за пазара на криптовалута като цяло.

Публикацията на Наталия Иванова: "Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Мрежовата активно...
Мрежовата активност на Solana (SOL) бумва, но може ли цената да я последва?

Solana (SOL) Мрежова активност и анализ на цените Solana (SOL) направи заглавия с впечатляваща мрежова активност и стартиране на токени,...

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!