Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойнът падна под $70 000, предизвиква кървава баня при алткойните: анализ на пазара

Биткойнът падна под...
Биткойнът падна под $70 000, предизвиква кървава баня при...

Биткойн и алткойни са изправени пред значителни неуспехи: анализ на пазара

Биткойн (BTC) изпита значителна волатилност снощи, опитвайки се, но не успявайки да пробие решаващото ниво на подкрепа от $70 000. Тази неуспех предизвика вълнообразен ефект в целия пазар на криптовалути, което доведе до значителни загуби в алткойни и забележим спад в общата пазарна стойност.

В този анализ ще се задълбочим в движението на цените на Биткойн, по-широкото въздействие върху крипто пазара и факторите, допринесли за скорошните ликвидации на фючърсния пазар.

Борбата на Биткойн при $70 000

Неуспешен пробив и последващ спад

Цената на Биткойн беше изправена пред критично предизвикателство, когато се приближи до нивото на подкрепа от $70 000. Въпреки обещаващия опит да се преодолее тази психологическа бариера вечерта на 9 юни, Биткойн срещна значителна съпротива. В рамките на един час цената на BTC падна с над $2,000, достигайки минимум от $67,500 до 10 юни.

Отговор на пазара

Неуспешният опит за поддържане на нива над $70 000 доведе до рязък спад в пазарните настроения. Този незабавен спад в цената на BTC не само засегна Биткойн, но също така оказа натиск върху продажбата на алткойни, което доведе до намаление с 80 милиарда долара на общата пазарна стойност на крипто.

Ликвидации и въздействие върху инвеститорите

Повишената волатилност в цената на Биткойн имаше подчертан ефект върху фючърсния пазар. Общата стойност на ликвидираните позиции скочи до приблизително 170 милиона долара дневно. Над 75 000 инвеститори претърпяха значителни загуби поради внезапните колебания на цените. Ethereum (ETH) представлява най-големият дял от ликвидациите, със забележителна ликвидационна позиция, оценена на над $6,5 милиона чрез Binance.

Пазарът на алткойни под натиск

Широко разпространени спадове в основните алткойни

Мечият обрат в цената на Биткойн отекна на пазара на алткойни. Ethereum, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, отбеляза спад от 3,5%, падайки до $3560. Други забележителни алткойни, включително Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Toncoin (TON), Shiba Inu (SHIB) и Chainlink (LINK), също претърпяха значителни загуби.

Ефективност на конкретни алткойни

Binance Coin (BNB)

 • Производителност : Претърпя спад от над 7% в рамките на 24 часа.
 • Ценово ниво : Падна под $620, отразявайки един от най-значителните спадове сред водещите алткойни.

Забележими спадове в други проекти

 • НЕ : Намаляване с 19%, показвайки уязвимост в лицето на пазарните сътресения.
 • Wormhole (W) : Намалено с 15%, отразявайки общото напрежение на пазара.
 • JasmyCoin (JASMY) : Спад с 11%, продължавайки скорошната си низходяща тенденция.
 • BRETT : Отбеляза спад от 10%, което допълнително допринесе за спада на пазара.

Фактори, допринасящи за нестабилността на пазара

Неуспешно прекъсване на съпротивлението

Биткойнът се доближава до $67 000, скок на алткойните като Ondo: Резюме на пазара през уикенда

Неспособността на Биткойн да поддържа позицията си над нивото на съпротива от $70 000 изигра критична роля за спада на пазара. Бързото отхвърляне и последващият спад показаха силен мечи натиск, предотвратявайки продължителен бичи пробив.

Ликвидации на фючърсния пазар

Значителното увеличение на ликвидираните позиции на фючърсния пазар засили натиска надолу. Високите нива на ливъридж и спекулативната търговия често водят до бързи ликвидации по време на периоди на висока волатилност, засилвайки пазарните движения.

Общо пазарно настроение

По-широкият пазар на криптовалути остава силно чувствителен към движенията на цените на Биткойн. Борбата на Биткойн при ключови нива на подкрепа често предизвиква по-широки разпродажби, оказвайки влияние върху алткойните и водещи до значителни пазарни корекции.

Бъдеща перспектива: перспективи на анализатора

Потенциално възстановяване на Биткойн

Въпреки че Биткойнът беше изправен пред предизвикателна нощ, анализаторите остават предпазливи оптимисти за неговите дългосрочни перспективи. Краткият тласък над $70 000, макар и неуспешен, показва продължаващ интерес и опити на бикове да си възвърнат контрола. Анализаторите предполагат, че решителен пробив над $70 000 може да проправи пътя за по-нататъшни печалби, с ключови нива на съпротива между $71 500 и $73 000 за наблюдение.

Перспективи за алткойни

За алткойните непосредственият фокус ще бъде върху стабилизирането и намирането на нива на подкрепа на фона на настоящата пазарна турбуленция. Ethereum и други големи проекти ще трябва да се справят с текущия спад, потенциално намирайки подкрепа на критични нива, за да проправят пътя за възстановяване.

Заключение

Неотдавнашният опит на Биткойн да преодолее нивото на подкрепа от $70 000 и произтичащото от това въздействие върху пазара подчертават предизвикателствата и нестабилността, присъщи на пространството на криптовалутите. Последвалите спадове на алткойните и нарастването на ликвидациите на фючърсните пазари подчертават взаимосвързания характер на крипто екосистемата.

Инвеститорите и търговците трябва да останат бдителни, като се фокусират върху ключови нива на подкрепа и съпротива и да бъдат информирани за пазарните тенденции и развития. Способността на Биткойн да поддържа цената си над критичните нива ще бъде от решаващо значение за възстановяването на по-широкия пазар и бъдещите печалби.


Източници : CoinGecko , CryptoQuant , Dune Analytics , Binance и различни анализаторски прозрения от социални медии и новинарски платформи за криптовалути.

Публикацията на Роберт Петров: "Биткойнът падна под $70 000, предизвиква кървава баня при алткойните: анализ на пазара" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!