Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойнът се оттегля до $30,6K

Биткойнът се оттегля...
Биткойнът се оттегля до $30,6K

Биткойнът се оттегля до $30,6K, тъй като Blowout ADP Report засилва залозите за повишаване на лихвените проценти на Фед

Биткойнът (BTC) падна до $30 600 малко преди времето за публикуване, като част от отдръпването от 13-месечния връх от $31 500 се случи, след като докладът за частната заетост в САЩ на ADP достигна до медиите в 12:15 UTC, според данни на CoinDesk.

Докладът на ADP изненада пазарите в голяма степен нагоре, показвайки 497 000 работни места в частния сектор, добавени през юни, повече от два пъти повече от консенсусната прогноза за 220 000. Данните засенчиха доклад на Министерството на труда, който показа скромна слабост на пазара на труда, като броят на подадените молби за безработица за първи път се увеличи с 248 000 миналата седмица, пред прогнозата за 245 000.

Доходността на държавните облигации продължи ранното покачване след доклада на ADP, като двугодишната доходност скочи с около 15 базисни пункта до 5,118%, най-високото ниво от 2006 г., според платформата за графики TradingView.

Биткойнът се оттегля под $31 000 след скока късно в понеделник

10-годишната доходност добави 11 базисни точки до 4,05%, най-високото си ниво от март. Двугодишната облигация е по-чувствителна към очакванията за краткосрочни лихви. Покачването му до нови многогодишни върхове предполага, че търговците виждат Фед да удължи кампанията си за повишаване на лихвените проценти.

Наистина, фючърсните търговци на захранваните фондове сега виждат 94% шанс за повишаване на лихвения процент с 25 базисни пункта този месец, а пазарите сега отчитат шанс от 75 за три допълнителни повишения на лихвените проценти до края на годината. Преди пауза миналия месец Фед стартира така наречения си цикъл на затягане през март 2022 г. и оттогава повиши лихвите с 500 базисни пункта до диапазона 5%-5,25%.

По-строгата парична политика беше сред факторите за припадането на крипто пазарите през последните 18 месеца. Борсовите търговци също реагираха негативно на новините от ADP тази сутрин, като фючърсите, обвързани с S&P 500, се търгуваха с 0,9% по време на публикуване, а фючърсите на Nasdaq се понижиха с 1,1%.

Златото се търгуваше с 0,5% по-ниско за деня при 1905 долара за унция, а индексът на долара изтри ранните загуби и се търгуваше без промяна през деня при 103,24.

Публикацията на Роберт Петров: "Биткойнът се оттегля до $30,6K" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!