Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

BitMEX предлага 200x ливъридж за безсрочни контракти на Ethereum, докато пазарът се нагрява

BitMEX предлага 200x...
BitMEX предлага 200x ливъридж за безсрочни контракти на Ethereum,...

BitMEX увеличава максималния ливъридж за безсрочните договори на Ethereum до 200x

В стратегически ход, за да се възползва от неотдавнашния скок в търговската активност и нестабилността на пазара, борсата за деривати на криптовалута BitMEX обяви увеличение на максималното съотношение на ливъридж за своите постоянни договори за Ethereum (ETH) до 200x. Това решение следва предварителното одобрение на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) на спот Ethereum ETF, което засили търговската активност на пазара.

Капитализиране на пазарната волатилност

Решението на BitMEX да увеличи ливъриджа за ETH договорите е насочено към оползотворяване на текущата нестабилна среда за търговия. С предварителното одобрение на SEC за спот Ethereum ETF, динамиката на пазара се променя и BitMEX има за цел да предостави на търговците инструментите за максимизиране на техните спекулативни стратегии. Борсата подчерта, че това е отличен момент за търговците да се ангажират с цените на ETH преди въвеждането на спот Ethereum ETF.

Главният изпълнителен директор на BitMEX Стефан Луц подчерта потенциала за повишена волатилност на пазара на Ethereum поради променящите се настроения на Уолстрийт. Той отбеляза, че опцията за ливъридж 200x е особено подходяща в този контекст. Луц също така посочи забележителния растеж на Ethereum през изминалата година, като цената му се удвои поради увеличеното институционално приемане. Комбинацията от тези фактори създаде благоприятна среда за търговия с висок ливъридж, предлагайки на инвеститорите повече възможности да увеличат максимално печалбите си.

Коефициентът на ливъридж се увеличава само за изолирани маржин позиции

От решаващо значение е да разберете, че новата опция за ливъридж 200x е достъпна изключително за изолирани маржин позиции. Потребителите на BitMEX могат да активират функцията Leverage Booster от своите настройки, което им позволява да избират ливъридж до 200x за ETHUSD във формулярите си за поръчки. Тази функция позволява на инвеститорите да заемат значителни позиции със сравнително малък капитал, което потенциално увеличава възвръщаемостта им.

Исторически контекст на продуктите с висок ливъридж на BitMEX

Това не е първото нахлуване на BitMEX в продукти с висок ливъридж. През април борсата повиши коефициента на ливъридж за вечните фючърсни договори за Биткойн до 250x. През 2023 г. BitMEX значително разшири продуктовите си предложения, въвеждайки над 120 нови договора за деривати, включително прогнозни пазари и списъци преди стартиране. Тези ходове отразяват продължаващите усилия на BitMEX да остане в челните редици на пазара на деривати на криптовалута, като предлага иновативни опции за търговия с високи залози.

Съображения и рискове на инвеститорите

Въпреки че се очаква опцията за увеличен ливъридж да привлече повече търговци, които искат да се възползват от нестабилния пазар на ETH, тя също така идва с повишен риск. По-високият ливъридж увеличава както потенциалните печалби, така и загубите, което прави от съществено значение инвеститорите да използват тези продукти с висок ливъридж разумно. Разбирането на свързаните рискове е от решаващо значение за всеки, който се занимава с търговия с висок ливъридж.

Стратегическото значение на подобрения ливъридж

Биткойн скочи над $67 000, докато пазарът на криптовалута се съживява

Решението за увеличаване на ливъриджа за безсрочните договори на ETH е изчислена стратегия от BitMEX за привеждане в съответствие с текущите пазарни условия и настроенията на търговците. Тъй като одобрението на SEC за спот Ethereum ETF бележи важен крайъгълен камък, пазарът е готов за потенциално висока волатилност и значителни възможности за търговия. BitMEX има за цел да предостави на своите потребители необходимите инструменти, за да се възползват от тези условия.

Гледната точка на главния изпълнителен директор Стефан Луц: Прозренията на Лутц подчертават уместността на опцията за ливъридж 200x в текущия пазарен контекст. Той подчерта променящите се настроения на Уолстрийт и потенциала за повишена волатилност на пазара, което прави опцията с висок ливъридж особено навременна. Лутц също подчерта значителната траектория на растеж на Ethereum, движена от институционалното приемане и благоприятното регулаторно развитие, като ключови фактори, подкрепящи въвеждането на по-висок ливъридж.

Изолирани маржин позиции: Поглед отблизо

Изолираните маржин позиции са предназначени да ограничат риска чрез изолиране на марджина за определена позиция от общия маржин баланс на търговеца. Това означава, че ако сделка с висок ливъридж е срещу търговеца, загубите са ограничени до маржа, разпределен за тази конкретна позиция, вместо да влияят върху целия баланс на сметката. Опцията за ливъридж 200x за изолирани маржин позиции позволява на търговците да заемат значителни позиции с контролиран рисков профил, повишавайки потенциалната си възвръщаемост, като същевременно управляват риска от спад.

Активиране и използване на усилвател на ливъридж

За да използват новата опция за ливъридж, потребителите на BitMEX трябва да активират функцията Leverage Booster в настройките на своя акаунт. След като бъдат активирани, те могат да избират ливъридж до 200x за договори за ETHUSD директно във формулярите си за поръчки. Този процес гарантира, че търговците имат гъвкавостта да коригират своя ливъридж според своята търговска стратегия и толерантност към риск.

Последици за пазара на ETH

Въвеждането на опция за ливъридж 200x за безсрочните договори на Ethereum се очаква да има няколко последици за пазара на ETH:

  1. Повишена търговска активност: Наличието на по-висок ливъридж вероятно ще привлече повече търговци към платформата, увеличавайки общата търговска активност и ликвидността на пазара на ETH.
  2. Повишена волатилност: Тъй като повече търговци участват в търговия с висок ливъридж, колебанията в цените могат да станат по-изразени, което да допринесе за повишена волатилност на пазара.
  3. Предизвикателства при управлението на риска: Въпреки че високият ливъридж предлага потенциал за значителни печалби, той крие и значителни рискове. Търговците трябва да използват стабилни стратегии за управление на риска, за да се ориентират в нестабилната пазарна среда.

Заключение: Навигиране с висок ливъридж на нестабилен пазар

Решението на BitMEX да увеличи максималния ливъридж за безсрочните договори на Ethereum до 200x е стратегически ход, предназначен да се възползва от текущите пазарни условия. С предварителното одобрение на SEC за спот Ethereum ETF и последвалия скок в търговската активност, пазарът на ETH е готов за повишена волатилност. BitMEX има за цел да предостави на своите потребители необходимите инструменти, за да се възползват от тези условия, като същевременно подчертава значението на разбирането и управлението на рисковете, свързани с търговията с висок ливъридж.

Тъй като пазарът на криптовалута продължава да се развива, търговците и инвеститорите трябва да бъдат информирани и гъвкави, като адаптират своите стратегии към непрекъснато променящия се пазар. Въвеждането на опции за по-висок ливъридж от борси като BitMEX отразява динамичния характер на пазара и продължаващите усилия за предоставяне на иновативни решения за търговия, които отговарят на нуждите на съвременните инвеститори.

Публикацията на Георги Шопов: "BitMEX предлага 200x ливъридж за безсрочни контракти на Ethereum, докато пазарът се нагрява" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!