Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

BlackRock и Barclays водят пътя

BlackRock и Barclays...
BlackRock и Barclays водят пътя

BlackRock и Barclays водят пътя чрез използване на JPMorgan Blockchain за сетълменти на обезпечения

JPMorgan Chase & Co. постига крайъгълен камък в блокчейн технологията: успешно уреждане на обезпечение

JPMorgan Chase & Co., най-голямата банка в САЩ по активи, отбеляза значително постижение, като завърши първото си уреждане на обезпечение, използвайки блокчейн технология. Това революционно постижение беше реализирано чрез неговата токенизирана мрежа за обезпечение (TCN), която конвертира акции от BlackRock Inc. в цифрови токени за извънборсова търговия с деривати с Barclays.

Печалби в ефективността и рационализирани Транзакции във финансите

Успешното комерсиализиране на разработеното от банката блокчейн приложение подчертава потенциалните ползи за ефективност, които тази технология може да донесе на финансовия сектор. Чрез блокчейн мрежата на JPMorgan, Onyx Digital Assets, обезпечението се премести почти мигновено, рязък контраст с обичайния процес, който отнема цял ден. TCN разширява набора от активи, които могат да се използват като обезпечение, включително акции и дългови инструменти с фиксиран доход, позволявайки на институциите да отговарят на изискванията за обезпечение по-ефективно в сферата на търговията.

Рационализиране на транзакциите и намаляване на рисковете

Сезонът на алткойните започна: Memecoin и AI токените водят пътя!

Очаква се това развитие да рационализира финансовите транзакции, като ги направи по-бързи и потенциално намали рисковете, особено по време на периоди на напрежение на пазара. Токенизацията на акциите на фондовете на паричния пазар като обезпечение при клирингови и маржин транзакции се очаква значително да намали оперативните търкания, когато пазарните сегменти са изправени пред остър маржин натиск, според Том Макграт, заместник глобален оперативен директор на Групата за управление на парични средства в BlackRock.

JPM Coin: Промяна на правилата при плащанията на едро

JPMorgan управлява и JPM Coin, базирана на блокчейн система, улесняваща деноминирани в долари и евро плащания за клиенти на едро. От създаването си той е обработил приблизително 300 милиарда долара транзакции. Въпреки че работи като стабилна монета, обвързана с щатския долар, осигурявайки стабилност, която е от решаващо значение за широкомащабни транзакции, потенциалното въздействие на JPM Coin върху други криптовалути, като XRP, е обект на спекулации. За разлика от XRP, JPM Coin работи в затвореното мрежово решение на JPMorgan Chase, което го прави неразделна част от екосистемата на банката.

Разширяване на хоризонтите с JPM Coin

Въпреки своя затворен мрежов дизайн, JPM Coin наскоро въведе плащания, деноминирани в евро, което показва по-широк план за разширяване. Този ход може значително да увеличи употребата и пазарния му обхват. Въпреки че JPM Coin в момента представлява част от ежедневните плащания на JPMorgan от $10 трилиона, потенциалът му за растеж е огромен. Способността му да извършва плащания по-бързо от традиционните транзакции има потенциала да революционизира индустрията, отбелязвайки нова ера в света на финансите.

Публикацията на Тодор Цонев: "BlackRock и Barclays водят пътя" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!