Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

BlackRock срещу Grayscale

BlackRock срещу Grayscale
BlackRock срещу Grayscale

BlackRock срещу Grayscale: Експертите подчертават ключови разлики между Биткойн тръстове

BlackRock наскоро подаде заявление за спот Биткойн ETF в Комисията по ценни книжа и борси. Въпреки че някои може да си помислят, че инвестиционният гигант кандидатства за ETF или тръст със свойства, подобни на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), има някои разлики между двата продукта.

Първо, продуктът iShares на BlackRock, който технически е доверие, позволява обратно изкупуване, подобно на ETF. За разлика от тях, GBTC няма тази функция, според Ноел Ачесън, редактор на Crypto is Macro Now.

„Пазарът чува „доверие“ и смята, че ще бъде като GBTC без обратно изкупуване, но случаят тук не е такъв“, добави той.

Ключовата разлика между Биткойн (BTC) ETF и тръст се крие във възможността да се купуват Биткойни в края на търговския ден, за да се приведат активите на фонда в съответствие с цената му за търгуване, което само ETF може да направи.

Тръстът, от друга страна, е фиксиран портфейл без възможност да коригира притежанията си и следователно често търгува с различна премия или отстъпка спрямо стойността на основните си активи. Например, GBTC търгува с около 40% отстъпка спрямо нетната стойност на активите от години, което накара Grayscale да потърси одобрение от SEC за Bitcoin ETF.

BlackRock срещу Grayscale: Експертите подчертават ключови разлики между Биткойн тръстове

Компанията дори заведе дело, след като SEC отхвърли преобразуването, което в момента се разглежда в съд във Вашингтон, като окончателното решение се очаква по-късно тази година.

Grayscale твърди, че спот цената на Биткойн както в спот, така и в фючърсните ETF е обект на едни и същи рискове, така че няма смисъл да се одобрява един продукт, а не другият. SEC заяви, че нейното неодобрение на спот ETF на Grayscale „беше разумни, разумно обяснени, подкрепени от съществени доказателства и верни на текста на борсовия акт.” ETF на BlackRock се придържа към възможно най-високите стандарти.

BlackRock разкри, че ценообразуването на неговия спот Биткойн фонд ще се изчислява ежедневно на базата на CF CME Bitcoin Reference Rate, който „обединява условната стойност на Биткойн търговията в основните Биткойн спот борси.“ Това би позволило на този инвестиционен посредник да проследява надеждно спот цената на Биткойн, разсейвайки някои от опасенията на SEC.

iShares Bitcoin Trust на BlackRock ще използва Coinbase Custody като свой попечител. Новият iShares Bitcoin Trust ще бъде листван на борсата Nasdaq. Заслужава да се отбележи, че тъй като BlackRock е най-големият мениджър на пари в света, с $9,1 трилиона активи под управление в края на първото тримесечие на годината, SEC няма можете лесно да отхвърлите приложението му.

„Като се има предвид тяхната репутация, това има най-голяма вероятност да се случи от всички опити за спот ETF досега“, каза анализаторът на крипто пазара Джо Консорти в скорошен туит.

Публикацията на Наталия Иванова: "BlackRock срещу Grayscale" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!