Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Blast Network с $400 млн. обща заключена стойност TVL

Blast Network с $400...
Blast Network с $400 млн. обща заключена стойност TVL

Blast Network постигна забележителните $400 млн. Обща заключена стойност (TVL) въпреки опасенията за сигурността

Blast Network събира над $400 милиона в TVL в рамките на четири дни след стартирането на фона на опасения за сигурността

Blast, наскоро разкрита мрежа за мащабиране, изградена на Ethereum, бързо натрупа над $400 милиона в Total Value Locked (TVL) в рамките на четири дни след стартирането си. Въпреки това опасения относно сигурността и децентрализацията на мрежата бяха повдигнати от разработчик на Polygon Labs, което предизвика дискусии в крипто общността.

Blast има за цел да отговори на предизвикателствата на мащабируемостта на Ethereum, като предостави решение за мащабиране чрез своята Layer-2 мрежа. Проектът, иницииран от Tieshun “Pacman” Roquerre, съосновател на Blur, предлага стимули за търговците да използват неговата платформа, подобно на целите на Blur.

Бърз растеж на TVL

DeBank, платформа за анализ на блокчейн, съобщава, че Blast е постигнал забележителен крайъгълен камък, натрупвайки над $400 милиона в TVL в рамките на първите четири дни след старта си. Този бърз растеж подчертава търсенето на решения за мащабиране в мрежата Ethereum.

Повишени опасения за сигурността

ZkSync Era на Ethereum надхвърля $500 милиона в обща заключена стойност

На 23 ноември разработчикът на Polygon Labs Jarrod Watts изрази опасения за сигурността относно Blast в дискусия в социалните медии. Уотс подчерта потенциални уязвимости, свързани с централизацията, като подчерта, че Blast работи като „3/5 multisig“, което предполага риск, при който нападател може да получи достъп до криптовалута, съхранявана в договори, ако компрометира ключовете на трима от петима членове на екипа.

Отговорът на Blast

В отговор на опасенията за сигурността, повдигнати от Watts, екипът на Blast се обърна към критиките в официалния си акаунт в Twitter. Те твърдяха, че тяхната мрежа е толкова децентрализирана, колкото други решения от слой 2 като Optimism, Arbitrum или Polygon. Екипът също така обяви планове за публикуване на подробна документация за вътрешната работа на протокола през януари, което съвпада с еърдропа.

Основни характеристики и претенции:

Според уебсайта на Blast, той се позиционира като „единственият Ethereum L2 с естествена доходност за ETH и стабилни монети“. Платформата поддържа „автоматично съставени“ потребителски баланси и преобразува стабилни монети, прехвърлени в „USDB“, стабилни монети, автоматично съставени с помощта на протокола T-Bill на MakerDAO.

Бързото натрупване на Blast от над $400 милиона в TVL демонстрира силен първоначален отговор от страна на крипто общността. Въпреки това опасенията за сигурността, повдигнати от разработчика на Polygon Labs Jarrod Watts, предизвикаха дискусии относно безопасността и децентрализацията на мрежата. Ангажиментът на екипа на Blast да се справи с тези опасения и да предостави подробна документация през януари вероятно ще бъде внимателно наблюдаван от крипто общността.

Отказ от отговорност: Информацията, предоставена в тази статия, е само за информационни цели и не представлява финансов съвет. Инвестициите в криптовалута са изложени на рискове и читателите трябва да проведат собствено проучване, преди да вземат инвестиционни решения.


Свързани новини

Още новини с автор : Роберт Петров

Топ крипто новини

VanEck Bitcoin ET...
VanEck Bitcoin ETF рязко намалява предварителните такси, поставя началото на крипто достъпността

VanEck Bitcoin ETF преживява скок преди намаляване на таксите Спот биткойн ETF на VanEck стана свидетел на безпрецедентен скок в търговската...

Shibarium Blockch...
Shibarium Blockchain постига 360 милиона транзакции: екосистемата на Shiba Inu с растеж и иновации

Shibarium Blockchain достига 360 милиона транзакции: Скок в растежа на екосистемата Shiba Inu В една забележителна крачка напред, блокчейн...

Cardano (ADA) ско...
Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни на фона на стабилност на биткойн

Cardano (ADA) скочи с 20% за 30 дни, яхвайки стабилността на биткойн: Анализаторите прогнозират продължителен бул рън с предстоящо ниво от $1...

Декодиране на бит...
Декодиране на биткойн китове: Али Мартинез разкрива прозрения сред динамиката на пазара

Отключване на поведението на биткойн китовете: Прозрения от анализатора Али Мартинез В динамичния свят на криптовалутите, разбирането на...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове