Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Борси загубиха близо 11 милиарда долара от хакери

Борси загубиха близо...
Борси загубиха близо 11 милиарда долара от хакери

Крипто индустрията е загубила малко повече от 30 милиарда долара от хакери от 2012 г. насам, като над 30% от тях (10,95 милиарда долара) са откраднати от централизирани борси, както разкрива проучване, проведено от фирмата за сигурност на блокчейн SlowMist.

Фирмата за сигурност съобщи, че между 2012 г. и 2023 г. тези борси са претърпели 118 хакове, като двете най-значими са се случили през 2021 г. и представляват почти 5 милиарда долара от общите загуби.

Данните също така показват, че по-голямата част от мащабните хакове са извършени по време на бичи пазарни цикли. За сравнение, хакерите са успели да извлекат по-малко от 1 милиард долара директно от блокчейн мрежи и портфейли за криптовалута през този период. Само горещите портфейли са претърпели загуби в размер на 408,9 милиона долара, докато блокчейн мрежите са загубили относително по-малка сума от 207,2 милиона долара от злонамерени участници.

Секторът на незаменими токени (NFT) претърпя загуби в размер на 200 милиона долара, главно поради фишинг връзки и измами със социално инженерство. И накрая, хаковете на мостови протоколи представляват малко над 2 милиарда долара от общите средства, откраднати през този период.

Екосистемни загуби

Севернокорейски хакери са откраднали близо 3 милиарда

Данните разкриват, че Ethereum и BNB Chain (преди Binance Smart Chain) са били най-тежко засегнати от хакерите както по отношение на броя на хакванията, така и по отношение на сумата на загубените пари. Хакери са откраднали 3,1 милиарда долара от екосистемата Ethereum чрез 217 отделни хакове.

BNB Chain, от друга страна, претърпя загуби от 1,45 милиарда долара при 162 различни хакове. Въпреки че е третата най-често атакувана, екосистемата на EOS е загубила сравнително много по-малка сума, възлизаща на общо 25,9 милиона долара.

За разлика от това, Solana и Polygon претърпяха значителни загуби от съответно $202,7 милиона и $177,9 милиона, въпреки по-малкото атаки – 13 за Solana и 16 за Polygon. Мрежата Avalanche е била компрометирана осем пъти, което е довело до кумулативна загуба от $127,7 милиона.

Изследването включва и данни от вериги като Tron, Fantom, Polkadot и HECO. Заедно тези вериги са претърпели по-малко от 50 хакове и са загубили по-малко от 200 милиона долара. И накрая, останалите 10,9 милиарда долара от общите откраднати средства попадат в категорията „Други“ според SlowMist.

Тази категория обхваща всички други видове блокчейн хакове, измами, дърпане на килими и различни форми на цифрова кражба, които не са изрично споменати.

Публикацията на Наталия Иванова: "Борси загубиха близо 11 милиарда долара от хакери" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Спекулациите за о...
Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF се засилват на фона на мълчанието на SEC

Спекулациите за одобрение на Ethereum ETF нарастват на фона на мълчанието на SEC: перспективи и опасения Общността на Ethereum с нетърпение...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!