Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Cardano (ADA) Ценови скокове: какво движи растежа и бъдещи прогнози?

Cardano (ADA) Ценови...
Cardano (ADA) Ценови скокове: какво движи растежа и бъдещи прогнози?

Прогноза за цената на Cardano: Колко високо може да достигне ADA след скорошния скок?

Cardano (ADA), блокчейн с доказателство за дял, наскоро претърпя значителен скок в цената, отбелязвайки ключова повратна точка в пазарното му представяне. Тази статия се задълбочава във факторите, движещи неотдавнашния растеж на ADA, неговата заключена обща стойност (TVL) в екосистемата на децентрализираните финанси (DeFi) и технически индикатори, които предполагат потенциални бъдещи печалби.

ADA скочи на фона на положителен импулс на пазара

През последните 24 часа цената на Cardano се повиши с 5,28%, достигайки стойност от $0,4552. Този скок над границата от $0,45 показва нарастваща инерция на пазара на ADA, което може да доведе до допълнителни печалби, тъй като ADA се стреми да надмине предстоящите нива на съпротива. Скорошното увеличение на цените доведе пазарната капитализация на Cardano до приблизително $16,24 милиарда, затвърждавайки позицията му на 10-та най-голяма криптовалута по пазарна капитализация. Освен това 24-часовият обем на търговия за Cardano се покачи с 57,99% до $421,79 милиона.

Увеличаване на общата заключена стойност (TVL) в DeFi екосистемата на Cardano

Според DeFiLlama общата заключена стойност (TVL) на Cardano е достигнала 261,03 милиона долара. TVL е ключов показател, отразяващ общия размер на активите, заключени в екосистемата Cardano, показващ нивото на активност и инвестиции в нейното DeFi пространство. Това нарастване на TVL демонстрира нарастващата известност на Cardano в сектора на DeFi, тъй като той продължава да привлича повече активи и потребители.

Стабилните монети в рамките на мрежата Cardano също играят значителна роля, с пазарна капитализация от $16,13 милиона, допринасящи за общия TVL. Тези данни подчертават нарастващото влияние на Cardano в DeFi пространството, което предвещава бъдещия му растеж и приемане.

Техническите индикатори сочат потенциал за по-нататъшни печалби

Биткойн скокове: ключови нива, прозрения за пазара и бъдещи прогнози

Техническите индикатори за Cardano предполагат, че може да има място за допълнителни печалби. Ако ADA успее да преодолее съпротивата от $0,5, може да последва значително възходящо движение, което потенциално да тласне криптовалутата до $0,6 до края на седмицата. Този импулс може да доведе до тестване на решаващото ниво на съпротива при $1.

Обратно, ако пазарът стане мечи, цената на ADA може да падне до около $0,45. Устойчивият натиск върху продажбите може да влоши спада, като потенциално намали цената до по-ниско ниво на подкрепа близо до $0,4.

Възходящи сигнали в близко бъдеще

4-часовите технически индикатори за Cardano показват възходящи сигнали. Индексът на относителната сила (RSI) в момента е 61,77, което показва, че активът се доближава до свръхпокупена територия. Въпреки това все още може да има място за движение нагоре. Индикаторът Chaikin Money Flow (CMF) показва стойност от 0,27 за ADA, което предполага, че има натиск за купуване на пазара.

Освен това индикаторът MACD (Moving Average Convergence Divergence) показва леко положително настроение, като линията MACD е на 0,0031, малко над сигналната линия на 0,0027. Това обикновено показва възходяща тенденция, която може да сигнализира за продължаващо възходящо движение за ADA в близко бъдеще.

Заключение

Скорошният скок на цените на Cardano и нарастващата обща стойност, заключена в неговата DeFi екосистема, подчертават нарастващата му известност и потенциал за бъдещи печалби. С възходящи технически индикатори и положителна пазарна инерция, ADA може да продължи да расте, при условие че успее да преодолее предстоящите нива на съпротива. Инвеститорите трябва да следят за ключови нива на подкрепа и съпротива, за да разберат по-добре потенциалните движения на ADA през следващите дни.

Публикацията на Тодор Цонев: "Cardano (ADA) Ценови скокове: какво движи растежа и бъдещи прогнози?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!