Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase декодира най-новите тенденции на крипто и финансовия пазар

Coinbase декодира...
Coinbase декодира най-новите тенденции на крипто и финансовия пазар

Експертът по изследване на Coinbase декодира най-новите тенденции на крипто и финансовия пазар

Ръководителят на изследванията на Coinbase, Дейвид Дуонг, сподели своите прозрения за последните пазарни движения в традиционните финанси и крипто.

Той вярва, че настоящите макро условия предполагат временна пауза в скорошната силна тенденция на USD, което трябва да подкрепи крипто пазара.

Ключови крипто и финансови движения

Дуонг отбелязва, че неотдавнашните преносни сделки, разстроени от решението на Централната банка на Япония да повиши твърдата горна граница на доходността на своите 10-годишни облигации, създадоха нестабилност в различни джобове на валутния пазар.

Междувременно изненадващото решение на бразилската централна банка да намали своя референтен лихвен процент SELIC с 50bps (в сравнение с очаквания от 25bps) доведе до понижаване на по-високи лихвени проценти в някои ценови валути.

В САЩ кривата на доходност се повиши значително след ралито на държавните облигации само преди две седмици, тъй като Министерството на финансите на САЩ обяви увеличение на размера на своите планове за емитиране на дълг.

Въпреки че Fitch намали рейтинга на дълга на САЩ от AAA на AA+ поради опасения относно фискалните перспективи, Duong вярва, че това въздействие върху доходността на облигациите е доста ограничено.

Дуонг подчертава, че щатският долар е по-чувствителен към началните лихвени проценти и 2-годишната доходност изглежда добре закотвена. Това предполага временна пауза в скорошната силна тенденция в USD, която трябва да подкрепи крипто пазара.

Той обаче изразява загриженост, че представянето на крипто може да се съчетае с американските акции в краткосрочен план, което може да ограничи възхода на цифровите активи поради разтегнати оценки.

Цифрови тенденции в крипто: Трансформиране на финансовия пазар

Duong също така обсъжда неотдавнашното използване на четири ликвидни пула на Curve, което не помогна за апетита за риск в крипто пространството, но не ускори устойчиво низходящия тренд, който продължава от средата на юли.

Той вярва, че действителният системен риск, свързан с експлойта, е ограничен от смекчаващи фактори, които компенсират някои уязвимости при атака. Той също така смята, че това не е доказателство за слабостта на DeFi, но подчертава античупливите свойства на системата.

По отношение на пазарните катализатори, Дуонг споменава съдебното решение по делото Grayscale (за преобразуване на доверието му в ETF), разпределенията от Mt Gox Rehabilitation Trust на кредиторите и всяко движение на различни приложения на борсово търгувания фонд (ETF) на Биткойн в Съединените Щати.

Той обаче отбелязва, че всички тези събития са трудни за позициониране, така че пазарът ще трябва да изчака повече информация, преди да ги оцени.

Дуонг отбелязва, че потоците на бюрото са били балансирани в основните, докато алткойните са били нетни за продажба. Той също така подчертава OP токена на Optimism, който се търгува по-добре от очакваното, с ръст от 15% през последните 7 дни, което се дължи основно на новините около Base, L2 на Coinbase за Ethereum. Тази верига, изградена върху стека OP, ще бъде широко отворена на 9 август.

Общата пазарна капитализация на крипто е сравнително стабилна на $1,13 трилиона на 1-дневната диаграма.

Общата пазарна капитализация на пазара на криптовалута възлиза на $1,13 трилиона, което е в съответствие с нивото на търговия от началото на август.

Освен това нивото на доминиране на Биткойн е 50,25%, докато цената му в момента се търгува на $29 216, което показва лек спад от 0,1% през последните 24 часа.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Coinbase декодира най-новите тенденции на крипто и финансовия пазар" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!