Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase получава зелена светлина, за търговия с крипто фючърси

Coinbase получава...
Coinbase получава зелена светлина, за търговия с крипто фючърси

Coinbase най-накрая получава зелена светлина, за да предложи търговия с крипто фючърси в САЩ

Най-голямата крипто борса в Америка, Coinbase, осигури регулаторно одобрение за въвеждане на търговия с крипто фючърси за институционални инвеститори в Съединените щати, отбелязвайки важен етап.

Coinbase получи одобрение за изброяване на Биткойн, фючърси на етер

Coinbase получи одобрение да предлага регулирани крипто фючърси на клиенти от САЩ.

Базираната в Сан Франциско борса обяви на 16 август, че е получила зелена светлина от Националната фючърсна асоциация (NFA) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC). Това означава, че компанията вече може да работи като търговец на фючърсни комисиони (FCM) и следователно може да предлага инвестиции във фючърси на Bitcoin и Ethereum на проверени потребители в Съединените щати.

Според съобщението, одобрението прави Coinbase пионерът в предлагането на базирани в САЩ клиенти на традиционна спот търговия заедно с регулирани крипто фючърси с ливъридж.

„Предлагането на американски инвеститори на достъп до сигурни и регулирани крипто фючърси е от ключово значение за отключването на растежа и позволяването на по-широко участие в крипто икономиката“, коментира изпълнителният директор на Coinbase Financial Markets Андрю Сиърс.

Голяма победа за крипто, тъй като SEC дава зелена светлина на ETF фючърси на етер

Трябва да се отбележи, че услугата няма да бъде достъпна веднага за клиентите. Coinbase обаче призова потребителите да се присъединят към списък с чакащи за ранен достъп.

Както Coinbase постулира в своето изявление от сряда, получаването на тези одобрения отне много време. Coinbase подаде заявление до Националната фючърсна асоциация за регистрация като FCM през септември 2021 г. Оттогава фирмата полага основите за предлагане на крипто деривати, като дори придоби платформа за деривати, регистрирана в CFTC, FairX в началото на 2022 г.

SEC костюм

Понастоящем Coinbase е заведен в съдебен процес с Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за предполагаема дейност като нерегистрирана агенция за обмен и клиринг.

Листването на крипто фючърси в САЩ отваря потенциално огромен пазар за Coinbase, за който борсата твърди, че представлява приблизително 75% от обема на крипто търговия в световен мащаб. Coinbase цитира това ново развитие като доказателство за своя ангажимент да спазва разпоредбите на САЩ.

Coinbase подаде искане за отхвърляне на случая с SEC по-рано този месец с аргумента, че подходът на регулатора надхвърля съществуващата правна рамка.

Публикацията на Светлана Петкова: "Coinbase получава зелена светлина, за търговия с крипто фючърси" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!