Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase се разследва за „флаш срив“ на Ethereum

Coinbase се разследва...
Coinbase се разследва за „флаш срив“ на Ethereum

Комисията за търговия със стокови фючърси разследва Coinbase за „бърз срив“ на Ethereum, настъпил през юни. По време на срива обменният курс на ETH се срина за миг, но бързо възвърна цената си. Според Bloomberg, Ethereum е спаднал от търговия на $317,81, до 10 цента за част от секундата. Възстановяването му обаче също беше бързо. Той възвърна цена от $300 само за секунди.

В статията на Bloomberg се казва: „Комисията за търговия със стокови фючърси поиска информация от Coinbase Inc. за инцидент от 21 юни на нейната платформа GDAX, при който цифровият токен Ether претърпя рязък спад, падайки до 10 цента от $317,81 за милисекунди, преди бързо да се възстанови, казаха двама души, запознати с въпроса.

Може ли маржин търговията да е причинила срива?

CFTC е загрижен, че търговията с ливъридж или маржин може да е ускорила светкавичния срив. Маржин търговията позволява на потребителите да заемат пари за търговия. Това се нарича търговия „на маржин“ или търговия с „ливъридж“.

Сред въпросите, върху които агенцията се фокусира, е каква роля може да е изиграл ливъриджът при срива, тъй като Coinbase позволи на търговците да използват пари назаем, за да правят по-големи залози, отколкото иначе биха били възможни, казаха хората, които пожелаха да не бъдат назовавани, защото прегледът не е публичен.

Дивият запад на криптовалутата и Coinbase Corporation

Регулаторите сега проверяват още повече борсите за криптовалути. Не е изненадващо, че CFTC проучва щателно Coinbase, защото CFTC иска да контролира природата на „дивия запад“ на екосистемата на цифровата валута. Статията на Bloomberg също така посочи, че Coinbase е извършила транзакции с криптовалута на стойност 20 милиарда долара.

„Като регулирана финансова институция, Coinbase спазва разпоредбите и напълно си сътрудничи с регулаторите“, каза компанията в изявление, изпратено по имейл. „След пазарното събитие GDAX през юни 2017 г. ние проактивно се свързахме с редица регулатори, включително CFTC. Решихме също така да кредитираме всички клиенти, които бяха засегнати от това събитие. Не знаем за официално разследване.

В какво инвестират китове в базовата мрежа на Coinbase? Нансен разследва

Въпреки че длъжностни лица и регулатори оказват натиск върху Coinbase, Coinbase не изглежда да се изпотява. Те оказват пълно съдействие на разследването на CFTC и дори изпратиха това изявление по имейл в отговор на разследването:

„Като регулирана финансова институция, Coinbase спазва разпоредбите и напълно си сътрудничи с регулаторите. След пазарното събитие GDAX през юни 2017 г. ние проактивно се свързахме с редица регулатори, включително CFTC. Решихме също така да кредитираме всички клиенти, които бяха засегнати от това събитие. Не знаем за официално разследване.

Въпреки че Coinbase сътрудничи, някои хора все още са любопитни за причината за срива.

Какво инициира срива на Flash?

Според източници, флаш сривът на Ethereum е причинен от една чудовищна сделка. Една поръчка за продажба на стойност 12,5 милиона долара задейства автоматични сделки, предварително зададени от други търговци. Това доведе до незабавен срив до 10 цента. За щастие, веднага след като Ethereum достигна границата от 10 цента, множество търговци веднага направиха нови поръчки за цифровата валута. Това доведе до скок обратно до около $300.

В момента не е ясно дали маржин търговията е виновникът или Coinbase е виновна за инцидента. Независимо от това, пазарите на криптовалута и Биткойн ще продължат да генерират масов регулаторен контрол, както и широко приемане.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Coinbase се разследва за „флаш срив“ на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!