Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Дългосрочните притежатели на Биткойни държат 75% от предлагането

Данните във веригата показват, че дългосрочните притежатели на Биткойни са продължили да са HODL силни напоследък, тъй като предлагането им е достигнало нов рекорд за всички времена.

Дългосрочните притежатели на Биткойн вече контролират 75% от предлагането в обращение

Според данни от фирмата за анализи във веригата Glassnode, дългосрочните притежатели на BTC вече носят 14,52 милиона BTC. „Дългосрочните притежатели“ (LTH) тук се отнасят за инвеститори, които държат своите монети от преди повече от 155 дни.

LTH съставляват един от двата основни сегмента на пазара на Биткойни, като другата половина са „краткосрочните притежатели“ (STH), които естествено включват притежателите, които са купили преди по-малко от 155 дни.

Статистически, колкото по-дълго инвеститорът държи своите монети, толкова по-малка е вероятността да продаде в който и да е момент. По този начин LTH обикновено са по-решителните инвеститори от STH.

Индикатор, който може да се използва за проследяване на тези диамантени ръце, е „LTH предлагането“, което измерва общото количество Биткойн, което тези инвеститори носят в момента в портфейлите си. Ето диаграма, която показва тенденцията в предлагането на Биткойн LTH през последните няколко години:

Стойността на показателя изглежда бавно се повишава през последните дни

Както е показано на горната графика, предлагането на дългосрочни притежатели на Биткойни е в общ възходящ тренд от известно време. Последният път, когато индикаторът отбеляза значителен спад, беше по време на възхода през първата половина на 2021 г.

Както споменахме по-рано, LTH обикновено имат твърда решимост, което означава, че те не продават бързо, независимо какво се случва на по-широкия пазар, независимо дали става дума за FUD или за привлекателността на тегленето на печалба.

Бичият импулс на Биткойн: Дългосрочните притежатели се държат силно

Възходящото рали през първата половина на 2021 г. беше достатъчно примамлива възможност за излизане, че дори тези инвеститори се предадоха и продадоха голямо количество от предлагането си.

Откакто обаче тези инвеститори се върнаха към натрупване, не е имало значителни периоди на низходящи тенденции в тяхното предлагане. Графиката показва, че е имало леки, временни спадове по време на значими събития, като срива на FTX през ноември 2022 г.

Дори след ралито, което започна тази година, Биткойн LTH само продължиха да стоят по-затегнати, тъй като тяхното предлагане постоянно поставя нови върхове за всички времена. Това предполага, че тези притежатели не смятат, че текущите цени са достатъчно близки, за да вземат печалби тук.

След последното възходящо движение в този показател, тези диамантени ръце сега държат ново най-високо предлагане за всички времена от 14,52 милиона BTC, което се равнява на около 75% от общото циркулиращо предлагане на криптовалутата.

Тези инвеститори, които продължават да натрупват, е положителен знак за актива, въпреки че всички ползи от този HODLing ще се появят само в дългосрочен план.

Цена на BTC

Към момента на писане Биткойнът се търгува около $29 000, спад от 3% през последната седмица.

BTC отбеляза рязък спад през последния ден

Публикацията на Светлана Петкова: "Дългосрочните притежатели на Биткойни държат 75% от предлагането" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Цената на XRP се ...
Цената на XRP се срива с над 11%: Разкриване на спада на XRP

XRP се срива с над 11% на фона на криптовалутната турбуленция: Разкриване на причините зад спада На фона на бурна седмица за криптовалутите,...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!