Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Дългосрочните притежатели на Биткойни не се притесняват от съдебните дела

Дългосрочните...
Дългосрочните притежатели на Биткойни не се притесняват от...

Дългосрочните притежатели на Биткойни не се плашат от съдебните дела на Binance и Coinbase според анализ на Glassnode

Дългосрочните притежатели на Биткойни стоят силни сред бурята, необезпокоени от неотдавнашното дело, заведено срещу Binance и Coinbase Exchange от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Устойчивостта на тези специализирани притежатели е очевидна, тъй като данните от доставчика на анализи на крипто пазари, Glassnode, разкриват, че процентът на предлагането на Биткойн за дългосрочни притежатели, изпратен до борсите, остава невероятно нисък, възлизащ на едва 0,004%.

Докато регулаторните действия предизвикаха шок в крипто общността, дългосрочните притежатели на крипто остават непоколебими в своя ангажимент към този пионерски дигитален актив.

Процентът на #Bitcoin Long-Term Holder Supply, изпратен до борсите, остава изключително тих на 0,004%.

Това подчертава дълбоката неактивност на кохортата на фона на повишено напрежение на пазара, оставайки безразлични към регулаторните дейктвия.

Тяхната твърда вяра в потенциала на Биткойн да революционизира финансовия пазар действа като неразрушима връзка, която ги предпазва от турбулентността на настоящия момент.

FUD не успява да разклати притежателите на Биткойни

Противно на преобладаващите очаквания, че неотдавнашните съдебни дела, насочени срещу Coinbase и Binance, ще стимулират масов отлив на активи в криптовалута, цялостен анализ на Glassnode разби това предположение. Данните, предоставени от Glassnode, показват, че тези съдебни процедури не са имали забележимо въздействие върху непоколебимата решителност на дългосрочните притежатели на BTC.

Според класификацията на Glassnode, дългосрочните притежатели обхващат онези, които смело са държали своите BTC повече от 155 дни, впечатляващо постижение в забързания свят на криптовалутите. Забележително е, че тези лица не са показали никаква склонност да ликвидират своите активи чрез закъсалите платформи за търговия.

Дългосрочните притежатели на Биткойни не се притесняват от регулаторната среда на САЩ

Внимателното проучване на ситуацията от Glassnode вече показа ограничената вероятност активите, държани за такива продължителни периоди, да бъдат лесно разпродадени.

Днес Биткойнът се оттегли в диапазона от $25K.

Биткойн предизвиква дефиницията на SEC за ценни книжа

В огромната мрежа от усилията на SEC да класифицира дигиталните активи като ценни книжа, едно видно изключение стои високо: Биткойн. Рамката на SEC, зависеща от известния тест Howey, е изправена пред значителни препятствия, когато се прилага към водещата криптовалута в света.

Тестът Howey намира своите корени в забележително дело във Върховния съд от 1946 г., включващо продажбата и обратното даване под наем на портокалови горички във Флорида от W.J. Howey Co. Съдът счита тези споразумения за обратен лизинг като инвестиционни договори, което налага регистрацията им в SEC.

Този случай допълнително излага определението за ценна книга, по-специално като „инвестиция на пари в общо предприятие с печалби, които идват единствено от усилията на други“.

Дори днес SEC продължава да разчита на тази мярка. Въпреки това уникалните качества на BTC, твърдо защитавани от неговите поддръжници, му пречат да удовлетвори изискванията на теста Howey.

Видни фигури в рамките на SEC, включително настоящият председател Гари Генслер и бившият шеф Джей Клейтън, последователно са изразявали убеждението, че алфа койн не попада в определението за ценна книга.

Генслер повтори тази позиция, заявявайки недвусмислено „Не е“ по време на неотдавнашни публични коментари.

Публикацията на Роберт Петров: "Дългосрочните притежатели на Биткойни не се притесняват от съдебните дела" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!