Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Декодиране на спада на цената на Биткойн

Декодиране на спада на...
Декодиране на спада на цената на Биткойн

Анализиране на спада на цената на Биткойн в отговор на движенията на Министерството на финансите на САЩ

През последните дни пазарът на криптовалути стана свидетел на значителен спад в цената на Биткойн (BTC), изпращайки вълни във финансовия пазар. Тази низходяща спирала, особено очевидна след повторното отваряне на фондовите борси след затварянето през уикенда, предизвика дискусии относно влиянието на Министерството на финансите на САЩ върху движението на цените на Биткойн.

Влиянието на Министерството на финансите на САЩ върху цените на Биткойните

Неотдавнашният скок в доходността на съкровищните облигации, по-специално на 10-годишните T-облигации (US10Y), се очерта като основен фактор при оформянето на ценовата траектория на Биткойн. Доходността на тези дългосрочни държавни ценни книжа на САЩ, характеризиращи се с полугодишни купони, се повиши до близо 4,4% на годишна база през 2024 г., ниво, което не е наблюдавано от ноември предходната година.

През първите месеци на 2024 г. възходящата тенденция в доходността на T-облигациите отразяваше движенията на индекса на долара (DXY), което показва потенциална корелация между традиционните финансови пазари и пространството на криптовалутите. Тази корелация става по-очевидна, когато се съпостави с движенията на цените на Биткойн, които претърпяха странична търговия по време на януарското рали, последвано от значителен скок през февруари, съвпадащ с лек спад в доходността на Т-облигациите и долара.

Разбиране на скорошния спад на цените

Дните, предшестващи историческия връх на Биткойн, видяха възобновяване на доходността на Т-облигациите, което предизвика изтичане на капитал от рискови активи като Биткойн. Тъй като доходността на Т-облигациите продължи да нараства заедно с индекса на долара, цената на Биткойн претърпя значителен спад. Въпреки това се наблюдава леко възстановяване, когато доходността на T-облигациите и индексът на долара се стабилизираха, предлагайки кратка почивка от низходящия натиск.

Декодиране на покупката на Биткойн за 1,1 милиарда долара

Последвалото възобновяване на доходността на Т-облигациите и индекса на долара в понеделник възобнови низходящата траектория на цената на Биткойн, макар и с по-малка интензивност в сравнение с предишни корекции.

Фактори, допринасящи за спада на Биткойн

Смята се, че скокът в доходността на T-облигациите е подхранвал изтичането на капитал от Биткойн, тъй като инвеститорите са потърсили убежище в нискорискови инвестиции, предлагащи атрактивна доходност. Историческата корелация между доходността на Т-облигациите и представянето на Биткойн подчертава сложното взаимодействие между традиционните финансови инструменти и пазара на криптовалута.

Освен това, появата на Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) въведе допълнителна динамика на пазара. Докато GBTC на Grayscale традиционно доминира пространството на ETF, последните данни показват промяна, като ARKB от Ark е свидетел на значителни изходящи потоци. Въпреки това, тези изходящи потоци, макар и значителни, са засенчени от ежедневните изходящи потоци, регистрирани само от GBTC, подчертавайки променливостта и несигурността около Bitcoin ETF.

Заключение

Неотдавнашните колебания в цената на Биткойн подчертават сложната връзка между традиционните финансови пазари и пространството на криптовалутите. Докато инвеститорите се ориентират в развиващата се пазарна динамика, повлияна от фактори като доходност на T-облигации и движения на ETF, устойчивостта на Биткойн като средство за съхранение на стойност остава предмет на продължаващ дебат. Продължавайки напред, взаимодействието между традиционните финансови инструменти и нововъзникващите цифрови активи е готово да оформи бъдещата траектория на цената на Биткойн.

Публикацията на Тодор Цонев: "Декодиране на спада на цената на Биткойн" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!