Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Deutsche Bank инициира услуги за попечителство на криптовалута

Deutsche Bank инициира...
Deutsche Bank инициира услуги за попечителство на криптовалута

Deutsche Bank, банков гигант с активи на обща стойност 1,4 трилиона долара, инициира услуги за попечителство на криптовалута, пригодени за институционална клиентела.

Deutsche Bank, банков гигант с активи на обща стойност 1,4 трилиона долара, се обедини с базираната в Швейцария фирма за крипто инфраструктура Taurus, за да създаде услуга за попечителство на цифрови активи на високо ниво. В допълнение към глобалното попечителство на крипто, Deutsche Bank също ще използва инфраструктурата на Taurus, за да предлага услуги за токенизация на своите клиенти.

Deutsche Bank навлиза в света на крипто попечителството

Най-голямата банка в Германия прави набег в света на услугите за попечителство и токенизация на криптовалута. Deutsche Bank подписа глобално споразумение с Taurus, швейцарски стартъп, специализиран в крипто сигурността, за въвеждане на попечителство на цифрови активи и предложения за токенизация.

Според доклад на Reuters мултинационалната банка ще държи Биткойни и токенизирани активи от реалния свят от името на своите клиенти. Съоснователят на Taurus Ламин Брахими отбеляза, че партньорството е преминало през строг и задълбочен процес на подбор и надлежна проверка, преди Deutsche Bank да избере да използва своята инфраструктурна технология от корпоративен клас.

Както беше съобщено по-рано, банката кандидатства за лиценз за крипто попечителство от германския финансов надзорен орган BaFin през юни, като част от плановете си за установяване на по-силно присъствие в процъфтяващия крипто сектор. По-специално, Deutsche Bank обмисля въвеждането на услуга за попечителство на крипто от края на 2020 г., противопоставяйки се на нейния по-ранен доклад от същата година, който твърди, че Биткойнът е „твърде нестабилен“, за да се счита за надежден запас от стойност.

Deutsche Bank търси одобрение за услуги за попечителство на крипто в Германия

„Имаме удоволствието да осъществим това глобално партньорство с Deutsche Bank и очакваме с нетърпение да подкрепим банката при пускането на цифрови активи и DLT-базирани продукти и услуги в няколко резервационни центъра“, каза Брахими от Taurus.

Reuters посочва, че засега банката ще остане фокусирана върху бизнеса с попечителство и токенизация, без непосредствени планове да се ангажира с други дейности, свързани с крипто. С прости думи, представител поясни, че германската банка няма намерение да въвежда търговия с криптовалута.

Въпреки това, Deutsche Bank вярва, че други традиционни финансови институции трябва да се адаптират, предвид потенциала за растеж на крипто пазара:

„Тъй като пространството на дигиталните активи се очаква да обхваща трилиони долари активи, то непременно ще се разглежда като един от приоритетите както за инвеститорите, така и за корпорациите. Нашият фокус не е само върху криптовалутите, но и в подкрепа на нашите клиенти в цялостната екосистема на цифровите активи. “

Към момента на писане Биткойнът е нараснал с 1,2% и се търгува на $26 638,10, според CoinGecko.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Deutsche Bank инициира услуги за попечителство на криптовалута" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!