Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Днес в крипто:Google Cloud стартира Solana Network Dataset в BigQuery

Днес в крипто:Google...
Днес в крипто:Google Cloud стартира Solana Network Dataset в BigQuery

Днес в крипто: Хакерите откраднаха $1,41 милиарда от началото на годината и $22,2 милиона през октомври; Google Cloud стартира Solana Network Dataset в BigQuery

Заглавие: Акценти в новините за криптовалута: Дайджест за октомври 2023 г.

Новини за сигурността:

 • Доклад за крипто загуби на Immunefi: Докладът на Immunefi разкри, че $1 410 669 002 са били загубени от хакове и измами през 2023 г. от януари до октомври в 292 конкретни инцидента. Само през октомври бяха загубени $22,193,496, като най-целените вериги бяха BNB Chain (45,8%) и Ethereum (37,5%).
 • Партньорство между Nym Technologies и NEAR Foundation: Nym Technologies си партнираха с NEAR Foundation, за да осигурят криптиране от край до край и защита на поверителността на метаданните към блокчейн NEAR на ниво 1. Nym mixnet ще бъде интегрирана в екосистемата NEAR, осигурявайки поверителност на целия трафик, предаван през блокчейна.

Новини за блокчейн:

 • Google Cloud и Solana: Google Cloud стартира мрежовия набор от данни Solana в BigQuery, хранилището на данни на Google. Това осигурява незабавен достъп до информация за мрежата Solana, ускорявайки процесите на изграждане на проекти в блокчейна.
 • IBC връзката на Landslide с Avalanche: Landslide, екипът, разработващ лекия клиент на Inter-Blockchain Communication Protocol (IBC), обяви своята IBC връзка с Avalanche. Това позволява безпроблемна оперативна съвместимост между Avalanche, Cosmos Hub и над 100 други вериги, поддържащи IBC.

Новини за стейбълкойни:

 • Становище на Tether за третото тримесечие на 2023 г.: Tether Holdings Limited публикува своето становище за достоверност за третото тримесечие на 2023 г., разкривайки най-високия регистриран процент на неговите резерви, държани в пари и парични еквиваленти, възлизащ на 85,7%. Докладът също така подчертава намаляване на обезпечените заеми, значителна тримесечна възвращаемост от инвестиции и значителни инвестиции в изследователски области.

Новини за партньорства:

 • Партньорство с Boba Guys и Hang: Boba Guys си партнира с Hang, за да стартира програма за лоялност, задвижвана от блокчейна Solana, наречена Boba Guys Passport. Програмата, която започва на 24 ноември, позволява на клиентите да се ангажират и да печелят точки с всяка покупка, отключвайки специализирани мистериозни кутии.

Google Cloud изпълнява валидатор в Celo Network

Други новини от днес:

Уорън Бъфет все още може да гледа на криптовалутите и Биткойн (BTC) като на „отрова за плъхове на квадрат“,” но той генерира големи печалби от позицията си в крипто-приятелска банка през 2023 г. “крипто залогът&rdquo на Уорън Бъфет до 130 милиона долара през 2023 г. „Оракулът от Омаха” закупи 107 милиона акции на Nu Holdings, базирана в Бразилия финтех компания и собственик на крипто-приятелската Nubank, чрез своята фирма, Berkshire Hathaway, в два отделни кръга през 2021 г. Berkshire инвестира 500 милиона долара в Nu Holdings през юни 2021 г. и повиши своите дял с още 250 милиона долара през декември 2021 г. Фирмата не е продала нито една акция оттогава, според отчета за печалбите й за второто тримесечие на 2023 г. Цената на акциите на Nu в момента е нараснала с почти 106% от началото на годината (YTD), което означава, че позицията на Бъфет от 750 милиона долара сега струва около 879,50 милиона долара, ако се приеме, че Berkshire все още не е продала нито една от акциите си на Nu. Въпреки това, в своя пик през февруари 2022 г. позицията беше на стойност над $1 милиард.

Защо Nubank е подходящ за крипто? Nubank е наречен крипто-приятелски, защото някои от неговите подразделения предлагат услуги, свързани с крипто, на над 1,35 милиона потребители. Следователно инвестирането в Nubank може да се разглежда като косвено излагане на криптовалутната индустрия. Това включва Easynvest, платформа за търговия, която предлага продукт на Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), и Nubank, платформа за цифрови финансови услуги, която предлага търговия с BTC и Ether (ETH). Nubank също пусна токен за лоялност в блокчейна Polygon. Нещо повече, Nu Holdings разпредели 1% от своите парични наличности за Биткойн през май 2022 г. „Този ход засилва убеждението на компанията в настоящия и бъдещ потенциал на Биткойн за прекъсване на финансовите услуги в региона“,” Nubank заяви тогава. Nubank е най-голямата финтех банка в Латинска Америка с над 80 милиона клиенти в Бразилия. Nu смазва акциите на Apple и Amazon По-слабо представящите се акции на Nu са другите топ холдинги на Бъфет, Amazon и Apple, които са спечелили съответно 54,65% и 36%. Apple е най-големият холдинг на Berkshire Hathaway, съставляващ приблизително 45% от инвестиционния му портфейл от 354 милиарда долара към септември 2023 г. Nu също се представи по-добре от акциите на Berkshire Hathaway, които се повишиха с 9,25% от началото на годината.

Ефективността на цените на Биткойните се изравнява с акциите на Nu Въпреки това Биткойн най-накрая настигна ценовото представяне на акциите на Nu тази година. Всъщност цената на BTC сега също е нараснала със 106% от началото на годината на фона на “Uptober” и скорошната еуфория на Bitcoin ETF.

Интересното е, че бързото покачване на Биткойн, за да настигне Nu през последните седмици, съвпадна с отделянето на BTC от фондовия пазар през октомври. Но докато това обикновено се възприема като бичи знак, някои коментатори твърдят, че Bitcoin ETF “хопиум” е двигател на покачването на цената на BTC в момента.

Наистина. Много исторически данни, които показват, че Биткойнът е тясно свързан с фондовия пазар. Неотдавнашното „отделяне” се управлява imo от hopium над ETF. Но значителен спад на акциите ще върне BTC на земята.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Днес в крипто:Google Cloud стартира Solana Network Dataset в BigQuery" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!