Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Dogecoin нараства с 9,5%: Анализ и прозрения

Dogecoin нараства с...
Dogecoin нараства с 9,5%: Анализ и прозрения

Значителен скок в цената на Dogecoin на фона на развитието на пазара на криптовалута

В забързания свят на криптовалутите Dogecoin отново зае централно място със забележителен скок в цената си. На 14 май стойността на Dogecoin скочи до небето с приблизително 9,5% само за 24 часа, достигайки $0,151. Този скок изпревари по-широкия пазар на криптовалута, който отбеляза по-скромна възвръщаемост от около 2,75% през същия период.

Защо Dogecoin расте?

Ръстът в цената на Dogecoin е част от по-голяма тенденция в сектора на memecoin. По-специално, други проекти за криптовалута, вдъхновени от мемове, като Shiba Inu и Pepe, също претърпяха значително увеличение на стойността през същия 24-часов период. Този скок следва неочакваното завръщане на Кийт Гил, ключова фигура зад краткото свиване на GameStop през 2021 г., след тригодишна пауза.

Кийт Гил, известен още като "DeepF---ingValue" в Reddit, придоби известност с участието си в сагата GameStop, където отделни инвеститори в Reddit колективно повишиха цената на акциите на GameStop, причинявайки значителни загуби за хедж фондовете, които бяха скъсили наличност. Това явление предизвика скок в интереса към активи, базирани на мемове, като Dogecoin и Shiba Inu, сигнализирайки за подновен апетит за риск сред инвеститорите на дребно.

Анализ на графиката на DOGE

KangaMoon нараства, докато Binance Coin (BNB) и Optimism (OP) управляват пазарната волатилност: Прозрения и анализ

Изследването на движението на цените на Dogecoin от техническа гледна точка разкрива интригуващ модел, известен като обратна формация глава и рамене (IH&S). Този модел обикновено се състои от три последователни вдлъбнатини, като средната вдлъбнатина („главата“) е по-ниска от двете странични вдлъбнатини („раменете“). Моделът на IH&S се счита за възходящ, което показва потенциално обръщане на преобладаващия низходящ тренд.

Към 14 май Dogecoin наближаваше финалните етапи на формиране на дясното рамо на модела IH&S, с решаващо деколте около $0,166. Решително затваряне над това деколте може да сигнализира за по-нататъшен възходящ импулс, потенциално задвижвайки цената на Dogecoin до около $0,227 в близко бъдеще, което представлява значително увеличение от сегашното му ниво.

Въпреки това, неуспехът да се поддържа подкрепа над дъното на дясното рамо, особено около $0,135, може да доведе до отдръпване на цената, като Dogecoin потенциално ще се върне до $0,122 през май. Това ниво исторически е служило като значителна зона за подкрепа от март.

В заключение, неотдавнашният скок в цената на Dogecoin отразява по-широкото развитие на пазара на криптовалути, водено от подновен интерес към активи, базирани на мемове, и технически модели, показващи потенциална възходяща инерция. Тъй като инвеститорите се ориентират в тези нестабилни пазари, да бъдат информирани и да анализират пазарните тенденции остават от решаващо значение за вземането на информирани решения.

Публикацията на Тодор Цонев: "Dogecoin нараства с 9,5%: Анализ и прозрения" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!